Ilmat kylmenevät ja villasukille on taas käyttöä. Lämpöä hehkuva ja ihanalle tuoksuva punaviiniglögi sopii mitä parhaiten näiden kelien nautiskelujuomaksi. Kutsu ystävät glögille tai kääriydy viltin alle ja nautiskele hyvän kirjan ääressä.
Viña Maipo Cabernet Sauvignon on nappivalinta punaviiniglögiin!
4-6 annosta
Vahvuus 5-6 %
Glögipohja
Nopea valmistus: Katso Vinkki 1
- 3 dl laimentamatonta mustikka- tai mustaherukkamehua
- 3 dl vettä
- 2 tl glögimaustetta
- 1 kanelitanko
- 3 tähtianista
- 1 tl raakalakritsijuurijauhetta tai 1 lakritsijuuri
- 1/2 appelsiinin mehu ja -kuori suikaleina
Lisäksi
- 5 dl Viña Maipo Cabernet Sauvignon -punaviiniä
- 2-3 rkl fariinisokeria
Ohjeet
- Laita kattilaan mausteet, mehu ja vesi. Keitä seosta 15-20 minuuttia. Siivilöi.
- Lisää siivilöidyn glögipohjan joukkoon punaviini ja pienempi sokerimäärä.
Kuumenna seos miltei kiehuvaksi. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa. - Pane glögi termoskannuun, jossa on pari tähtianista. Tarjoa manteli-
rusinaseoksen kanssa.
Vinkki 1!
Käytä glögipohjan asemesta valmista glögitiivistettä ja lisää
kuumennusvaiheessa joukkoon raakalakritsijuurijauhetta ja pari tähtianista.
Kaada glögi tähtianisten kanssa termoskannuun.
Vinkki 2!
Kokeile samaan glögipohjaan lakritsijuuren asemesta 1 halkaistua
vaniljatankoa.