Herkullinen parsaresepti

Resepti

Jaa sivu:

4 annosta
20 min
Porsas icon
Salaatit ja kasvisruoat icon

Parsa on kevään herkku. Kääräise suolainen pekoni parsan ympärille ja nauti raikkaan chileläisen valkoviinin kera. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen herkullista parsareseptiä. Täydellinen viinisuositus parsalle on Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc -viini.

 

Ainekset

2 nippua (à 450 g) vihreää parsaa

2 pkt (à 170 g) pekonia

4 rkl oliiviöljyä

mustapippuria myllystä

4 kananmunaa

 

 

 

 

Ohje

Parsaresepti

Herkullinen parsaresepti valmistuu käden käänteessä ja voit valmistaa parsat joko uunissa tai grillissä. Huuhtele ensin parsat ja napsauta pois kova kanta. Kääri pekonisiivu spiraalimaisesti parsan ympärille. Parsatanko saa näkyä pekonikierrosten välistä. Voitele pekoniparsat öljyllä ja rouhi päälle pippuria.

Kypsennä uunissa:

Vuoraa uunipelti foliolla ja nosta uunin keskitasolle. Asettele parsat uuniritilälle ja nosta ritilä uunin ylätasolle, pellin yläpuolelle. Paista n. 15 min, kunnes pekoni rapeaa. Käännä parsat paistamisen puolivälissä.

Kypsennä grillissä:

Nosta parsat kuuman grillin ritilälle. Paista parsoihin ja pekoniin väriä. Nosta parsat grillin kestävään astiaan tai grillin ylemmälle tasolla. Anna kypsyä noin 10 min.

Keitä kananmunia noin 6 minuuttia ja jäähdytä munat nopeasti kylmässä vedessä. Dippaa pekoniparsoja kananmunaan.

Viinisuositus parsareseptille

Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc

Makuhetkiä suosittelee juomaksi

Makuhetkiä

Herkullinen parsaresepti

Tulostettu: 19.9.2024 19:39 Lähde: makuhetkia.fi

Resepti

Annosmäärä: 4 annosta
Valmistusaika: 20 min

Parsa on kevään herkku. Kääräise suolainen pekoni parsan ympärille ja nauti raikkaan chileläisen valkoviinin kera. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen herkullista parsareseptiä. Täydellinen viinisuositus parsalle on Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc -viini.

 

Ainekset

2 nippua (à 450 g) vihreää parsaa

2 pkt (à 170 g) pekonia

4 rkl oliiviöljyä

mustapippuria myllystä

4 kananmunaa

 

 

 

 

Ohje

Parsaresepti

Herkullinen parsaresepti valmistuu käden käänteessä ja voit valmistaa parsat joko uunissa tai grillissä. Huuhtele ensin parsat ja napsauta pois kova kanta. Kääri pekonisiivu spiraalimaisesti parsan ympärille. Parsatanko saa näkyä pekonikierrosten välistä. Voitele pekoniparsat öljyllä ja rouhi päälle pippuria.

Kypsennä uunissa:

Vuoraa uunipelti foliolla ja nosta uunin keskitasolle. Asettele parsat uuniritilälle ja nosta ritilä uunin ylätasolle, pellin yläpuolelle. Paista n. 15 min, kunnes pekoni rapeaa. Käännä parsat paistamisen puolivälissä.

Kypsennä grillissä:

Nosta parsat kuuman grillin ritilälle. Paista parsoihin ja pekoniin väriä. Nosta parsat grillin kestävään astiaan tai grillin ylemmälle tasolla. Anna kypsyä noin 10 min.

Keitä kananmunia noin 6 minuuttia ja jäähdytä munat nopeasti kylmässä vedessä. Dippaa pekoniparsoja kananmunaan.

Viinisuositus parsareseptille

Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc

Suositeltuja reseptejä

Ruoat:
4 annosta
45 min
Salaatit ja kasvisruoat icon
Tämä italialaistyylinen risotto maistuu kesältä: vehreältä, raikkaalta ja täydellisen herkulliselta. Mikä parasta, nyt kaikki risoton ainekset valkoviiniä myöten saat hankittua kätevästi ruokakaupasta.
4 annosta
20 min
Porsas icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Parsa on kevään herkku. Kääräise suolainen pekoni parsan ympärille ja nauti raikkaan chileläisen valkoviinin kera. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen herkullista parsareseptiä. Täydellinen viinisuositus parsalle on Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc -viini.
Nauta icon
Porsas icon
Birria-tacot ja viskitynnyrissä kypsytetty 1000 Stories Zinfandel ovat jumalainen yhdistelmä. Kypsän hedelmäinen, mausteinen viini ja maukkaat lihatacot ovat makuelämys vailla vertaa.
4 annosta
30 min
Itämainen ruoka icon
Kala icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Aasialainen lohisalaatti on maukas ruoka! Lohisalaatin valmistat käden käänteessä ja se maistuu hyvin lämpimänä kesäpäivänä. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen maukasta lohisalaattia raikkaan Adobe Gewürztraminer -viinin kanssa!
10 annosta
Porsas icon
Seurustelujuoma icon
Possurillette on mainio pikkujoulun naposteltava tai joulupöydän alkupala. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen possurillette-reseptiä ja Casillero del Diablo -punaviiniä.
10 annosta
60 min
Nauta icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Sienet icon
Chileläiset empanadat maistuvat niin välipalana kuin juhlien pikkusuolaisena viinilasillisen kanssa. Aidoimmillaan makunautinto on chileläisen Casillero del Diablo -viinin kanssa.
4 annosta
30 min
Kala icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Vappu Pimiän aasialainen lohiresepti on herkullinen, kevyt ja pursuaa makua. Lohiruoka syntyy alle puolessa tunnissa. Kylkeen lasi Casillero del Diablo Chardonnay -valkoviiniä ja viikonlopun ateria on valmis! Tämä lohiruoka tekee vaikutuksen myös vieraisiin. Katso viinisuositus lohelle reseptistä.
6 annosta
180 min
Porsas icon
4 annosta
45 min
Salaatit ja kasvisruoat icon
Herkullinen kurpitsakeitto keitto syysiltojen lämmikkeeksi!

Tutustu myös näihin mahdollisuuksiin

75 cl /
Alko
Yhdysvallat
16,99 €
75 cl /
Chile
9,98 €
75 cl /
Chile
10,99 €
300 cl /
Chile
29,98 €
750 cl /
Chile
6,99 €
150 cl /
Espanja
15,99 €
75 cl /
Chile
13,99 €
100 cl /
Chile
10,98 €

VCT FINLAND OY
Sörnäisten rantatie 27 C, 4krs. 00500 Helsinki
Puhelin: 09 278 4265
info@vctfinland.com

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.