Kesäinen burger resepti

Resepti

Jaa sivu:

8 annosta
30 min
Grilliruoka icon
Nauta icon

Ruokatoimittaja Mari Moilasen kesä burgerissa yhdistyvät mehukkaat pihvit ja raikkaat kastikkeet! Psst, nappaa reseptin alta viinisuositus burgerille! 😜

Ainekset

Pihvit:

900 g jauhelihaa
2 munaa
1 rkl Dijon-sinappia
2 tl merisuolahiutaleita esim. Maldon
1 tl mustapippuria
2 valkosipulinkynttä

Hernemajoneesi:

200 g herneitä (pakkasesta)
3 kevätsipulin varret
1 ½ dl majoneesia
Ripaus suolaa

Misoketsuppi:

3/4 dl ketsuppia
1/2 rkl misotahnaa
1 tl Worcestershire-kastiketta

Lisäksi:

8 hampurilaissämpylää

 

Ohje

Ohje


Grilliburgeri

Sekoita pihvien ainekset keskenään ja vaivaa taikinaksi. Taputtele taikinasta kostutetuin käsin kahdeksan pihviä.

Paista pihvit grillissä molemmin puolin kauniin ruskeiksi, n. 2-3 minuuttia / puoli. Siivuta cheddarjuusto ja lisää juustoviipaleet pihvien päälle ja anna juuston hieman sulaa. Grillaa ananassiivuihin raidat.

Hernemajoneesi ja misoketsuppi

Valmista hernemajoneesi ajamalla ainekset vaaleanvihreäksi, sileäksi majoneesiksi tehosekoittimessa. Sekoita misoketsupin ainekset. Siivuta valmiiksi kuorittu ananas kahdeksaan siivuun. Kokoa ainekset hampurilaissämpylän väliin ja tarjoa ranskalaisten kanssa.

Lisukkeet

Tomaattisiivuja
Rucolanversoja
Kevätsipulisiivuja
Sinappia

Viini

Hampurilaisten kanssa sopii keskitäyteläinen ja pehmeä viini, jossa mehevä ja hilloinen luonne. Tyyliin sopivasti hamppareiden makupariksi kannattaa valita kalifornialainen punaviini. Katso viinisuositus alta!

Makuhetkiä suosittelee juomaksi

Grilliruoka icon
Juustot icon
Lammas icon
Nauta icon
Yhdysvallat
75 cl /
15,99 €
Makuhetkiä

Kesäinen burger resepti

Tulostettu: 20.9.2024 01:01 Lähde: makuhetkia.fi

Resepti

Annosmäärä: 8 annosta
Valmistusaika: 30 min

Ruokatoimittaja Mari Moilasen kesä burgerissa yhdistyvät mehukkaat pihvit ja raikkaat kastikkeet! Psst, nappaa reseptin alta viinisuositus burgerille! 😜

Ainekset

Pihvit:

900 g jauhelihaa
2 munaa
1 rkl Dijon-sinappia
2 tl merisuolahiutaleita esim. Maldon
1 tl mustapippuria
2 valkosipulinkynttä

Hernemajoneesi:

200 g herneitä (pakkasesta)
3 kevätsipulin varret
1 ½ dl majoneesia
Ripaus suolaa

Misoketsuppi:

3/4 dl ketsuppia
1/2 rkl misotahnaa
1 tl Worcestershire-kastiketta

Lisäksi:

8 hampurilaissämpylää

 

Ohje

Ohje


Grilliburgeri

Sekoita pihvien ainekset keskenään ja vaivaa taikinaksi. Taputtele taikinasta kostutetuin käsin kahdeksan pihviä.

Paista pihvit grillissä molemmin puolin kauniin ruskeiksi, n. 2-3 minuuttia / puoli. Siivuta cheddarjuusto ja lisää juustoviipaleet pihvien päälle ja anna juuston hieman sulaa. Grillaa ananassiivuihin raidat.

Hernemajoneesi ja misoketsuppi

Valmista hernemajoneesi ajamalla ainekset vaaleanvihreäksi, sileäksi majoneesiksi tehosekoittimessa. Sekoita misoketsupin ainekset. Siivuta valmiiksi kuorittu ananas kahdeksaan siivuun. Kokoa ainekset hampurilaissämpylän väliin ja tarjoa ranskalaisten kanssa.

Lisukkeet

Tomaattisiivuja
Rucolanversoja
Kevätsipulisiivuja
Sinappia

Viini

Hampurilaisten kanssa sopii keskitäyteläinen ja pehmeä viini, jossa mehevä ja hilloinen luonne. Tyyliin sopivasti hamppareiden makupariksi kannattaa valita kalifornialainen punaviini. Katso viinisuositus alta!

Suositeltuja reseptejä

Ruoat:
4 annosta
30 min
Grilliruoka icon
Paista grillivartaat grillissä ja tarjoa punaviinin kanssa. Ruokatoimittaja Mari Moilasen maukkaat nauta-parsavartaat on helppo valmistaa. Niihin pujotellaan vuorotellen lihaa ja parsaa, nautitaan Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa. Katso viinisuositus grillivartaille reseptin alta!
Nauta icon
Porsas icon
Birria-tacot ja viskitynnyrissä kypsytetty 1000 Stories Zinfandel ovat jumalainen yhdistelmä. Kypsän hedelmäinen, mausteinen viini ja maukkaat lihatacot ovat makuelämys vailla vertaa.
4 annosta
70 min
Grilliruoka icon
Kana ja kalkkuna icon
Kaipaatko vaihtelua grilliruokaan? Grillattu kokonainen broileri on kesän hitti. Sen juju on herkullinen, rapea kuori ja mehevä sisus. Täydellisen ruoka-viinikombon grillattu broileri muodostaa viskitynnyrissä kypsyneen 1000 Stories Chardonnay -valkoviinin kanssa.
4 annosta
40 min
Grilliruoka icon
Nauta icon
4 annosta
80 min
Grilliruoka icon
Nauta icon
Crispy Chicken Slider -reseptillä valmistat maukkaat ja helpot mini-burgerit juhliin. Sliderit maistuvat myös viikonlopun lohturuokana!
10 annosta
60 min
Nauta icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Sienet icon
Chileläiset empanadat maistuvat niin välipalana kuin juhlien pikkusuolaisena viinilasillisen kanssa. Aidoimmillaan makunautinto on chileläisen Casillero del Diablo -viinin kanssa.
4 annosta
45 min
Grilliruoka icon
Kala icon
Maukkaat grillatut tonnikalapihvit ovat grillikesän herkku. Tonnikalapihvien lisukkeeksi sopii raikas ananassalsa ja koko aterian kruunaa raikas chileläinen Casillero del Diablo Chardonnay -viiniklassikko.
8 annosta
45 min
Grilliruoka icon
Ravut ja äyriäiset icon
Ruokatoimittaja @jotainmaukasta grillatut jättikatkarapu-cantaloupevartaat ovat tämän kesän grilliherkku!
8 annosta
30 min
Grilliruoka icon
Nauta icon
Kuinka valmistuu kesän maukkain burgeri? Katso ruokatoimittaja Mari Moilasen kesäinen burger resepti!

Tutustu myös näihin mahdollisuuksiin

75 cl /
Chile
13,99 €
75 cl /
Chile
10,99 €
150 cl /
Espanja
15,99 €
100 cl /
Chile
10,98 €

VCT FINLAND OY
Sörnäisten rantatie 27 C, 4krs. 00500 Helsinki
Puhelin: 09 278 4265
info@vctfinland.com

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.