Ohje
Halkaise kurpitsat ja poista siemenet. Pirskota leikkauspinnoille oliiviöljyä ja laita kurpitsat leikkauspuoli alaspäin savustimeen ja savusta n. 30 minuutin ajan, kunnes kurpitsat ovat läpipehmeitä.
Uunissa voit myös savustaa helposti käärimällä savustuspuruja alumiinifolioon löysään pakettiin ja pistämällä siihen reikiä. Pane paketti 200 asteisen uunin pohjalle rei’itetty puoli ylöspäin samaan aikaan pellille laitettujen kurpitsapuolikkaiden kanssa. Savusta, kunnes kurpitsat ovat haarukalla kokeillen aivan pehmeitä.
Kaavi kypsien kurpitsojen sisus kattilaan ja soseuta kurpitsanliha sauvasekoittimella. Lisää nesteet ja soseuta keitto aivan sileäksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja vaahterasiirapilla. Koristele pinta siemenillä, pähkinöillä tai versoilla