Mausteinen linssikeitto

Resepti

6 annosta
80 min
Satokauden antimet ovat täällä! Kokeile ruokabloggari Mari Moilasen herkullisen mausteista linssikeittoa! 1 keltasipuli 3 valkosipulinkynttä 25 g voita loraus oliiviöljyä 1 myskikurpitsa 2 porkkanaa 1 lehtisellerinvarsi pätkä inkivääriä raastettuna 400 g säilöttyjä kokonaisia tomaatteja 200 g mustia linssejä 1 ½ l kana- tai kasvislientä 1 rkl sitruunan mehua ja sitruunan raastettu kuori 2 tl ras el hanout-mausteseosta 2 rkl korianteria 2 rkl lehtipersiljaa ½ tl suolaa

Jaa sivu:

Ohje

Ohje: 

 

Freesaa sipuleita ja murskattuja valkosipulinkynsiä voi-öljyseoksessa. Kuutioi kurpitsa ja porkkana. Siivuta sellerinvarsi ja raasta n. senttimetrin pätkä inkivääriä hienoksi raasteeksi. Raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu.

Lisää vihannekset kattilaan liemen, sitruunamehun ja -kuoren sekä linssien kanssa. Anna kiehua 20-30 minuutin ajan. Lisää tomaatit, silputut yrtit ja suola. Keitä vielä 30 min.

Jaa keitto lautasille, lusikoi päälle kreikkalaista jugurttia ja silppua päälle lisää tuoteita yrttejä.

Tarjoile keitto Viña Maipo Mi Pueblo Carmenere tai Casillero del Diablo Pinot Noir -punaviinin ja naanleivän kanssa.

 

Makuhetkiä suosittelee juomaksi

Juustot icon
Kana ja kalkkuna icon
Pasta ja pizza icon
Seurustelujuoma icon
Chile
100 cl /
11,18 €
  • 2
Makuhetkiä

Mausteinen linssikeitto

Tulostettu: 16.4.2025 10:10 Lähde: makuhetkia.fi

Resepti

Annosmäärä: 6 annosta
Valmistusaika: 80 min
Satokauden antimet ovat täällä! Kokeile ruokabloggari Mari Moilasen herkullisen mausteista linssikeittoa! 1 keltasipuli 3 valkosipulinkynttä 25 g voita loraus oliiviöljyä 1 myskikurpitsa 2 porkkanaa 1 lehtisellerinvarsi pätkä inkivääriä raastettuna 400 g säilöttyjä kokonaisia tomaatteja 200 g mustia linssejä 1 ½ l kana- tai kasvislientä 1 rkl sitruunan mehua ja sitruunan raastettu kuori 2 tl ras el hanout-mausteseosta 2 rkl korianteria 2 rkl lehtipersiljaa ½ tl suolaa

Ohje

Ohje: 

 

Freesaa sipuleita ja murskattuja valkosipulinkynsiä voi-öljyseoksessa. Kuutioi kurpitsa ja porkkana. Siivuta sellerinvarsi ja raasta n. senttimetrin pätkä inkivääriä hienoksi raasteeksi. Raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu.

Lisää vihannekset kattilaan liemen, sitruunamehun ja -kuoren sekä linssien kanssa. Anna kiehua 20-30 minuutin ajan. Lisää tomaatit, silputut yrtit ja suola. Keitä vielä 30 min.

Jaa keitto lautasille, lusikoi päälle kreikkalaista jugurttia ja silppua päälle lisää tuoteita yrttejä.

Tarjoile keitto Viña Maipo Mi Pueblo Carmenere tai Casillero del Diablo Pinot Noir -punaviinin ja naanleivän kanssa.

 

Suositeltuja reseptejä

Ruoat:
4 annosta
45 min
Salaatit ja kasvisruoat icon
Tämä italialaistyylinen risotto maistuu kesältä: vehreältä, raikkaalta ja täydellisen herkulliselta. Mikä parasta, nyt kaikki risoton ainekset valkoviiniä myöten saat hankittua kätevästi ruokakaupasta.
8 annosta
15 min
Seurustelujuoma icon
Helppo Chardonnay-sour viinidrinkki on hellepäivän viilentäjä!
4 annosta
20 min
Porsas icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Parsa on kevään herkku. Kääräise suolainen pekoni parsan ympärille ja nauti raikkaan chileläisen valkoviinin kera. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen herkullista parsareseptiä. Täydellinen viinisuositus parsalle on Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc -viini.

Katso myös nämä viinit

75 cl /
Chile
19,99 €
75 cl /
Yhdysvallat
11,99 €

VCT FINLAND OY
Sörnäisten rantatie 27 C, 4krs. 00500 Helsinki
Puhelin: 09 278 4265
info@vctfinland.com

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.