Grillatut jättikatkarapu-cantaloupevartaat

Resepti

Jaa sivu:

8 annosta
45 min
Grilliruoka icon
Ravut ja äyriäiset icon

Grillikausi on kuumimmillaan, mutta mitä grilliherkkuja tänä kesänä olisi syytä kokeilla? 

Ruokatoimittaja @jotainmaukasta grillatut jättikatkarapu-cantaloupevartaat ovat tämän kesän grilliherkku! Maukkaiden vartaiden kanssa ruokajuomaksi kannattaa valita raikas roseeviini. 

 

Ainekset

800 g kuorittuja, raakoja jättikatkarapuja

2 pientä cantaloupea

 

Marinadi

¾ dl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl sormisuolaa
2 murskattua valkosipulinkynttä

Koristeeksi lehtipersiljaa

Ohje

Grillatut jättikatkarapu-cantaloupevartaat

Sulata ravut. Valmista marinadi astiaan ja lisää ravut. Sekoita. Anna rapujen marinoitua viileässä noin puolen tunnin ajan.

Leikkaa cantaloupet kookkaiksi paloiksi. Pujota vartaisiin vuoroin rapuja, vuoroin cantaloupen paloja. Sivele koko varras vielä marinadilla.

Grillaa vartaat grillissä, n. 3-4 minuuttia per puoli, kunnes ravut muuttuvat vaaleanpunaisiksi ja saavat komeat grilliraidat. Nosta ravut tarjoiluastiaan ja koristele lehtipersiljalla.

 

Vinkki: Jos käytät puuvartaita, muista liottaa niitä parin tunnin ajan ennen grillausta.

 

Viinisuositus grillatuille jättikatkarapu-cantaloupevartaille

Casillero del Diablo Rosé 3 L / 33,98 €

 

 

Makuhetkiä suosittelee juomaksi

Grilliruoka icon
Juustot icon
Riista icon
Chile
75 cl /
13,99 €
Kana ja kalkkuna icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Seurustelujuoma icon
Yhdysvallat
75 cl /
Alko
16,99 €
Makuhetkiä

Grillatut jättikatkarapu-cantaloupevartaat

Tulostettu: 20.9.2024 00:57 Lähde: makuhetkia.fi

Resepti

Annosmäärä: 8 annosta
Valmistusaika: 45 min

Grillikausi on kuumimmillaan, mutta mitä grilliherkkuja tänä kesänä olisi syytä kokeilla? 

Ruokatoimittaja @jotainmaukasta grillatut jättikatkarapu-cantaloupevartaat ovat tämän kesän grilliherkku! Maukkaiden vartaiden kanssa ruokajuomaksi kannattaa valita raikas roseeviini. 

 

Ainekset

800 g kuorittuja, raakoja jättikatkarapuja

2 pientä cantaloupea

 

Marinadi

¾ dl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl sormisuolaa
2 murskattua valkosipulinkynttä

Koristeeksi lehtipersiljaa

Ohje

Grillatut jättikatkarapu-cantaloupevartaat

Sulata ravut. Valmista marinadi astiaan ja lisää ravut. Sekoita. Anna rapujen marinoitua viileässä noin puolen tunnin ajan.

Leikkaa cantaloupet kookkaiksi paloiksi. Pujota vartaisiin vuoroin rapuja, vuoroin cantaloupen paloja. Sivele koko varras vielä marinadilla.

Grillaa vartaat grillissä, n. 3-4 minuuttia per puoli, kunnes ravut muuttuvat vaaleanpunaisiksi ja saavat komeat grilliraidat. Nosta ravut tarjoiluastiaan ja koristele lehtipersiljalla.

 

Vinkki: Jos käytät puuvartaita, muista liottaa niitä parin tunnin ajan ennen grillausta.

 

Viinisuositus grillatuille jättikatkarapu-cantaloupevartaille

Casillero del Diablo Rosé 3 L / 33,98 €

 

 

Suositeltuja reseptejä

Ruoat:
4 annosta
30 min
Grilliruoka icon
Paista grillivartaat grillissä ja tarjoa punaviinin kanssa. Ruokatoimittaja Mari Moilasen maukkaat nauta-parsavartaat on helppo valmistaa. Niihin pujotellaan vuorotellen lihaa ja parsaa, nautitaan Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa. Katso viinisuositus grillivartaille reseptin alta!
4 annosta
70 min
Grilliruoka icon
Kana ja kalkkuna icon
Kaipaatko vaihtelua grilliruokaan? Grillattu kokonainen broileri on kesän hitti. Sen juju on herkullinen, rapea kuori ja mehevä sisus. Täydellisen ruoka-viinikombon grillattu broileri muodostaa viskitynnyrissä kypsyneen 1000 Stories Chardonnay -valkoviinin kanssa.
4 annosta
40 min
Grilliruoka icon
Nauta icon
4 annosta
80 min
Grilliruoka icon
Nauta icon
Crispy Chicken Slider -reseptillä valmistat maukkaat ja helpot mini-burgerit juhliin. Sliderit maistuvat myös viikonlopun lohturuokana!
4 annosta
45 min
Grilliruoka icon
Kala icon
Maukkaat grillatut tonnikalapihvit ovat grillikesän herkku. Tonnikalapihvien lisukkeeksi sopii raikas ananassalsa ja koko aterian kruunaa raikas chileläinen Casillero del Diablo Chardonnay -viiniklassikko.
8 annosta
45 min
Grilliruoka icon
Ravut ja äyriäiset icon
Ruokatoimittaja @jotainmaukasta grillatut jättikatkarapu-cantaloupevartaat ovat tämän kesän grilliherkku!
8 annosta
30 min
Grilliruoka icon
Nauta icon
Kuinka valmistuu kesän maukkain burgeri? Katso ruokatoimittaja Mari Moilasen kesäinen burger resepti!

Tutustu myös näihin mahdollisuuksiin

75 cl /
Chile
13,99 €
75 cl /
Chile
9,98 €
75 cl /
Chile
10,99 €
75 cl /
Yhdysvallat
12,98 €
300 cl /
Chile
29,98 €
150 cl /
Espanja
15,99 €

VCT FINLAND OY
Sörnäisten rantatie 27 C, 4krs. 00500 Helsinki
Puhelin: 09 278 4265
info@vctfinland.com

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.