Pikkujoulun napostelulautanen

Resepti

6 annosta
30 min

Herkuttele tänä pikkujouluna ruokatoimittaja @jotainmaukasta napostelulautasella. Pikkujouluihin viiniksi sopii kätevä Viña Maipo Cabernet Sauvignon 1,5L viinipussi, josta riittää myös isommallekin juhlaporukalle.

300 g vanhaa cheddarjuustoa
200 g kuminajuustoa
150 g valkohomejuusto
125 g hyvää salamia
100 g ilmakuivattua kinkkua
70 g kuivattuja mustia oliiveja
200 g valkosipulilla täytettyjä vihreitä oliiveja
150 g punajuurihummusta
1 dl mangochutneyta
50 g bataattisipsejä
70 g jotain kivaa näkkileipää
4 pitaleipää
50 g paahdettuja cashewpähkinöitä
1 granaattiomena
4 viikunaa
1 tomatillo eli puutomaatti
1 rasia karhunvadelmia
koristeeksi rosmariininoksia

Jaa sivu:

Ohje

Paahda pitaleivät kuivalla, kuumalla pannulla, esim. parilapannulla, josta saat pintoihin kivat raidat. Leikkaa jokainen pitaleipä kuuteen osaan.

Leikkaa cheddar- ja kuminajuustot noin 1 cm:n siivuiksi. Siivuta salami, valuta vihreät oliivit.

Laita hummus ja mangochutney pieniin kulhoihin. Leikkaa granaattiomena ja puutomaatti lohkoiksi, huuhtele karhunvatukat.

Asettele kaikki ainekset kauniisti isolle tarjottimelle tai leikkuulaudalle, koristele rosmariinionoksilla.

 

 

 

 

 

 

Makuhetkiä suosittelee juomaksi

16,98 €
Makuhetkiä

Pikkujoulun napostelulautanen

Tulostettu: 30.6.2025 12:42 Lähde: makuhetkia.fi

Resepti

Annosmäärä: 6 annosta
Valmistusaika: 30 min

Herkuttele tänä pikkujouluna ruokatoimittaja @jotainmaukasta napostelulautasella. Pikkujouluihin viiniksi sopii kätevä Viña Maipo Cabernet Sauvignon 1,5L viinipussi, josta riittää myös isommallekin juhlaporukalle.

300 g vanhaa cheddarjuustoa
200 g kuminajuustoa
150 g valkohomejuusto
125 g hyvää salamia
100 g ilmakuivattua kinkkua
70 g kuivattuja mustia oliiveja
200 g valkosipulilla täytettyjä vihreitä oliiveja
150 g punajuurihummusta
1 dl mangochutneyta
50 g bataattisipsejä
70 g jotain kivaa näkkileipää
4 pitaleipää
50 g paahdettuja cashewpähkinöitä
1 granaattiomena
4 viikunaa
1 tomatillo eli puutomaatti
1 rasia karhunvadelmia
koristeeksi rosmariininoksia

Ohje

Paahda pitaleivät kuivalla, kuumalla pannulla, esim. parilapannulla, josta saat pintoihin kivat raidat. Leikkaa jokainen pitaleipä kuuteen osaan.

Leikkaa cheddar- ja kuminajuustot noin 1 cm:n siivuiksi. Siivuta salami, valuta vihreät oliivit.

Laita hummus ja mangochutney pieniin kulhoihin. Leikkaa granaattiomena ja puutomaatti lohkoiksi, huuhtele karhunvatukat.

Asettele kaikki ainekset kauniisti isolle tarjottimelle tai leikkuulaudalle, koristele rosmariinionoksilla.

 

 

 

 

 

 

Suositeltuja reseptejä

Ruoat:
8 annosta
15 min
Seurustelujuoma icon
Helppo Chardonnay-sour viinidrinkki on hellepäivän viilentäjä!
4 annosta
30 min
Seurustelujuoma icon
Lämpöä hehkuva, tuoksuva punaviiniglögi sopii mitä parhaiten viileiden kelien nautiskelujuomaksi. Kutsu ystävät glögille tai kääriydy viltin alle ja nautiskele hyvän kirjan ääressä.
15 min
Seurustelujuoma icon
Pirullisen hyvä pikkujouluresepti syntyy yksinkertaisista aineksista ja on helppo toteuttaa. Kokoa tapas-naposteltavista näyttävä joulukuusi. Nosta pöytään Casillero del Diablo Malbec -hanaviini ja juhlat voivat alkaa.

Katso myös nämä viinit

300 cl /
Chile
29,99 €
75 cl /
Chile
75 cl /
Chile
13,98 €

VCT FINLAND OY
Sörnäisten rantatie 27 C, 4krs. 00500 Helsinki
Puhelin: 09 278 4265
info@vctfinland.com

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.