Vappu Pimiän aasialainen lohiresepti

Resepti

4 annosta
30 min

Vappu Pimiän aasialainen lohiresepti on herkullinen, kevyt ja pursuaa makua. Lohiruoka syntyy alle puolessa tunnissa. Kylkeen lasi Casillero del Diablo Chardonnay -valkoviiniä ja viikonlopun ateria on valmis! Tämä lohiruoka tekee vaikutuksen myös vieraisiin.

Katso viinisuositus lohelle reseptin alta!

Ainekset

600-800 g lohifilettä
½-1 punaista chiliä
1 valkosipulinkynsi
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
3 rkl soijaa
3 rkl kalakastiketta
3 rkl riisiviinietikkaa
2,5 dl kalalientä (kuutiosta)
1,5 rkl fariinisokeria
2 tähtianista

Tarjoiluun:
1 ruukku tuoretta korianteria
pari kevätsipulin vartta
keitettyä riisiä

Jaa sivu:

Ohje

Aasialainen lohiresepti

Vappu Pimiän aasialainen lohiresepti on täynnä makua ja se syntyy alle 30 minuutissa. Maukas lohiruoka raikkaan valkoviinin kanssa tekee varmasti vaikutuksen myös vieraisiin!

 

Leikkaa lohi neljään osaan annospaloiksi. Siivuta chili, valkosipuli ja inkivääri ohuiksi siivuiksi. Mittaa reunalliseen paistinpannuun soija, kalakastike, riisiviinietikka, kalaliemi ja fariinisokeri. Lisää joukkoon siivutettu chili, valkosipuli ja inkivääri sekä tähtianis. Kiehauta seos niin, että sokeri liukenee seokseen. Aseta lohipalat nahkapuoli ylöspäin kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä 4-6 minuuttia riippuen palojen paksuudesta.

Nosta lohet tarjoiluastialle ja peitä foliolla. Anna kastikkeen kiehua vielä muutama minuutti niin, että se paksuuntuu ja muuttuu vähän siirappimaiseksi. Tarjoile lohipalat nahkapuoli alaspäin riisin kera. Lusikoi annosten pinnalle pannusta kastiketta, koristele silputulla korianterilla ja halutessasi kevätsipulilla.

Tarjoile lohiruoka kuivan ja riittävän hapokkaan valkoviinin kanssa.

Resepti löytyy myös Vappu Pimiän “Vappu keittiössä” –blogista.

Viinisuositus lohelle

Casillero del Diablo Reserva Chardonnay 75 cl / 10,99 €

Makuhetkiä suosittelee juomaksi

8,20 €
Makuhetkiä

Vappu Pimiän aasialainen lohiresepti

Tulostettu: 10.11.2024 01:49 Lähde: makuhetkia.fi

Resepti

Annosmäärä: 4 annosta
Valmistusaika: 30 min

Vappu Pimiän aasialainen lohiresepti on herkullinen, kevyt ja pursuaa makua. Lohiruoka syntyy alle puolessa tunnissa. Kylkeen lasi Casillero del Diablo Chardonnay -valkoviiniä ja viikonlopun ateria on valmis! Tämä lohiruoka tekee vaikutuksen myös vieraisiin.

Katso viinisuositus lohelle reseptin alta!

Ainekset

600-800 g lohifilettä
½-1 punaista chiliä
1 valkosipulinkynsi
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
3 rkl soijaa
3 rkl kalakastiketta
3 rkl riisiviinietikkaa
2,5 dl kalalientä (kuutiosta)
1,5 rkl fariinisokeria
2 tähtianista

Tarjoiluun:
1 ruukku tuoretta korianteria
pari kevätsipulin vartta
keitettyä riisiä

Ohje

Aasialainen lohiresepti

Vappu Pimiän aasialainen lohiresepti on täynnä makua ja se syntyy alle 30 minuutissa. Maukas lohiruoka raikkaan valkoviinin kanssa tekee varmasti vaikutuksen myös vieraisiin!

 

Leikkaa lohi neljään osaan annospaloiksi. Siivuta chili, valkosipuli ja inkivääri ohuiksi siivuiksi. Mittaa reunalliseen paistinpannuun soija, kalakastike, riisiviinietikka, kalaliemi ja fariinisokeri. Lisää joukkoon siivutettu chili, valkosipuli ja inkivääri sekä tähtianis. Kiehauta seos niin, että sokeri liukenee seokseen. Aseta lohipalat nahkapuoli ylöspäin kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä 4-6 minuuttia riippuen palojen paksuudesta.

Nosta lohet tarjoiluastialle ja peitä foliolla. Anna kastikkeen kiehua vielä muutama minuutti niin, että se paksuuntuu ja muuttuu vähän siirappimaiseksi. Tarjoile lohipalat nahkapuoli alaspäin riisin kera. Lusikoi annosten pinnalle pannusta kastiketta, koristele silputulla korianterilla ja halutessasi kevätsipulilla.

Tarjoile lohiruoka kuivan ja riittävän hapokkaan valkoviinin kanssa.

Resepti löytyy myös Vappu Pimiän “Vappu keittiössä” –blogista.

Viinisuositus lohelle

Casillero del Diablo Reserva Chardonnay 75 cl / 10,99 €

Suositeltuja reseptejä

Ruoat:
4 annosta
45 min
Salaatit ja kasvisruoat icon
Tämä italialaistyylinen risotto maistuu kesältä: vehreältä, raikkaalta ja täydellisen herkulliselta. Mikä parasta, nyt kaikki risoton ainekset valkoviiniä myöten saat hankittua kätevästi ruokakaupasta.
4 annosta
20 min
Porsas icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Parsa on kevään herkku. Kääräise suolainen pekoni parsan ympärille ja nauti raikkaan chileläisen valkoviinin kera. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen herkullista parsareseptiä. Täydellinen viinisuositus parsalle on Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc -viini.
4 annosta
30 min
Itämainen ruoka icon
Kala icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Aasialainen lohisalaatti on maukas ruoka! Lohisalaatin valmistat käden käänteessä ja se maistuu hyvin lämpimänä kesäpäivänä. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen maukasta lohisalaattia raikkaan Adobe Gewürztraminer -viinin kanssa!
4 annosta
30 min
Kala icon
Helppoa ja herkullista kesäruokaa, uudet perunat ja nopeat kymmenen minuutin lisukkeet! Ruokien seuraksi pöytään pieni ja siro Casillero del Diablo -hanavalkoviini, muutama viipale leipää, kedon kukkia ja juhla-ateria on valmis.
10 annosta
60 min
Nauta icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Sienet icon
Chileläiset empanadat maistuvat niin välipalana kuin juhlien pikkusuolaisena viinilasillisen kanssa. Aidoimmillaan makunautinto on chileläisen Casillero del Diablo -viinin kanssa.
4 annosta
45 min
Grilliruoka icon
Kala icon
Maukkaat grillatut tonnikalapihvit ovat grillikesän herkku. Tonnikalapihvien lisukkeeksi sopii raikas ananassalsa ja koko aterian kruunaa raikas chileläinen Casillero del Diablo Chardonnay -viiniklassikko.
4 annosta
30 min
Kala icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Vappu Pimiän aasialainen lohiresepti on herkullinen, kevyt ja pursuaa makua. Lohiruoka syntyy alle puolessa tunnissa. Kylkeen lasi Casillero del Diablo Chardonnay -valkoviiniä ja viikonlopun ateria on valmis! Tämä lohiruoka tekee vaikutuksen myös vieraisiin. Katso viinisuositus lohelle reseptistä.
4 annosta
45 min
Salaatit ja kasvisruoat icon
Herkullinen kurpitsakeitto keitto syysiltojen lämmikkeeksi!

Katso myös nämä viinit

75 cl /
Päivittäistavarakauppa
Chile
75 cl /
Ravintolamyynti
Chile
300 cl /
Chile
30,99 €
300 cl /
Chile
30,99 €
75 cl /
Yhdysvallat
16,99 €

VCT FINLAND OY
Sörnäisten rantatie 27 C, 4krs. 00500 Helsinki
Puhelin: 09 278 4265
info@vctfinland.com

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.