Sieni-omenapiirakka

Resepti

Jaa sivu:

8 annosta
45 min
Sienet icon

Syksyinen sienipiirakka saa makua omenasta ja salviasta. Se valmistuu helposti valmistaikinasta ja maistuu täydelliseltä Casillero del Diablo Pinot Noir -punaviinin kanssa.

Ainekset:

1 pkt (400 g) piirakkataikinaa, pakaste
200 g metsäsieniä (tatteja, suppilovahveroita, kantarelleja)
25 g voita
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
2 kotimaista omenaa
½ rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
ripaus muskottipähkinää

Muna-kerma:

1 muna
1 dl kuohukermaa
80–100 g parmesaania raastettuna

Pinnalle:

10–15 kpl salvian lehtiä

Ohje

Sieni-omenapiirakka valmistuu 45 minuutissa ja siitä herkuttelee jopa 8 henkeä. Herkuttele sienipiirakka Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir -viinin kanssa.

Pilko sienet pienemmiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Poista omenoista siemenkota ja leikkaa noin 1 x 1 cm kuutioiksi. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Hienonna rosmariini.

Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes niistä on irronnut kaikki neste. Lisää pannulle voi ja sipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää lopuksi omenakuutiot, rosmariini ja mausteet. Paista seosta hetki.

Kauli sulanut pakastetaikina sopivan muotoiseksi ja nosta taikina piirakkavuokaan. Kaada päälle sienitäyte. Paista sienipiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Sekoita muna-kerman ainekset kulhossa ja kaada esipaistetun sienipiirakan päälle. Asettele salvian lehdet pinnalle.

Jatka sienipiirakan paistamista 200-asteisessa uunissa vielä noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

 

Viinisuositus sieni-omenapiirakalle: 

Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir

 

Makuhetkiä suosittelee juomaksi

Makuhetkiä

Sieni-omenapiirakka

Tulostettu: 20.9.2024 00:30 Lähde: makuhetkia.fi

Resepti

Annosmäärä: 8 annosta
Valmistusaika: 45 min

Syksyinen sienipiirakka saa makua omenasta ja salviasta. Se valmistuu helposti valmistaikinasta ja maistuu täydelliseltä Casillero del Diablo Pinot Noir -punaviinin kanssa.

Ainekset:

1 pkt (400 g) piirakkataikinaa, pakaste
200 g metsäsieniä (tatteja, suppilovahveroita, kantarelleja)
25 g voita
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
2 kotimaista omenaa
½ rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
ripaus muskottipähkinää

Muna-kerma:

1 muna
1 dl kuohukermaa
80–100 g parmesaania raastettuna

Pinnalle:

10–15 kpl salvian lehtiä

Ohje

Sieni-omenapiirakka valmistuu 45 minuutissa ja siitä herkuttelee jopa 8 henkeä. Herkuttele sienipiirakka Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir -viinin kanssa.

Pilko sienet pienemmiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Poista omenoista siemenkota ja leikkaa noin 1 x 1 cm kuutioiksi. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Hienonna rosmariini.

Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes niistä on irronnut kaikki neste. Lisää pannulle voi ja sipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää lopuksi omenakuutiot, rosmariini ja mausteet. Paista seosta hetki.

Kauli sulanut pakastetaikina sopivan muotoiseksi ja nosta taikina piirakkavuokaan. Kaada päälle sienitäyte. Paista sienipiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Sekoita muna-kerman ainekset kulhossa ja kaada esipaistetun sienipiirakan päälle. Asettele salvian lehdet pinnalle.

Jatka sienipiirakan paistamista 200-asteisessa uunissa vielä noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

 

Viinisuositus sieni-omenapiirakalle: 

Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir

 

Suositeltuja reseptejä

Ruoat:
8 annosta
45 min
Sienet icon
Syksyinen sienipiirakka saa makua omenasta ja salviasta. Se valmistuu helposti valmistaikinasta ja maistuu täydelliseltä Casillero del Diablo Pinot Noir -punaviinin kanssa.
10 annosta
60 min
Nauta icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Sienet icon
Chileläiset empanadat maistuvat niin välipalana kuin juhlien pikkusuolaisena viinilasillisen kanssa. Aidoimmillaan makunautinto on chileläisen Casillero del Diablo -viinin kanssa.

Tutustu myös näihin mahdollisuuksiin

VCT FINLAND OY
Sörnäisten rantatie 27 C, 4krs. 00500 Helsinki
Puhelin: 09 278 4265
info@vctfinland.com

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.