Uudet perunat, skagenröra ja tillimousse

Resepti

Jaa sivu:

4 annosta
30 min
Kala icon

Helppoa ja herkullista kesäruokaa, uudet perunat ja nopeat kymmenen minuutin lisukkeet! Ruokien seuraksi pöytään pieni ja siro Casillero del Diablo -hanavalkoviini, muutama viipale leipää, kedon kukkia ja juhla-ateria on valmis.

Ainekset

1,5 kg uusia perunoita
vettä
suolaa
tilliä

Skagenrörä eli rapumössö

2 kananmunaa
1 ps (200 g) pakastekatkarapuja sulatettuna
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
1 prk (180–200 g) ranskankermaa
½ sitruuna (kuori ja mehu)
¼ tl mustapippuria
ripaus suolaa

Tillimousse

1 ruukku tilliä
noin 1 rkl oliiviöljyä
½ prk (100 g) maustamatonta tuorejuustoa
ripaus suolaa

 

 

 

Ohje

Ohje

Uudet perunat:

Pese perunat. Keitä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Valuta vesi pois ja koristele uudet perunat tuoreella tillillä.

Tarjoa uudet perunat skagenrörän ja tillimoussen kanssa.

 

Skagenrörä, rapumössö:

Keitä munat kypsiksi. Jäähdytä ja kuori.

Valuta sulaneet ravut ja hienonna veitsellä rapuja vähän pienemmiksi.

Hienonna ruohosipuli.

Sekoita kulhossa ranskankerma, ravut, ruohosipuli ja haarukalla hienonnetut kananmunat.

Sekoita ja mausta seos puolikkaan sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla. Lisää mustapippuria ja ripaus suolaa.

 

Tillimousse:

Laita ruukullinen tilliä sauvasekoittimen kulhoon. Lisää noin 1 rkl oliiviöljyä ja soseuta. Tarvittaessa voit lisätä tilkan öljyä.

Sekoita tilliseos tuorejuustoon, mausta tarvittaessa suolalla.

 

Viinisuositus uusille perunoille
Casillero del Diablo Sauvignon Blanc | Muscat | Riesling 1,5 L

Makuhetkiä suosittelee juomaksi

Makuhetkiä

Uudet perunat, skagenröra ja tillimousse

Tulostettu: 20.9.2024 00:37 Lähde: makuhetkia.fi

Resepti

Annosmäärä: 4 annosta
Valmistusaika: 30 min

Helppoa ja herkullista kesäruokaa, uudet perunat ja nopeat kymmenen minuutin lisukkeet! Ruokien seuraksi pöytään pieni ja siro Casillero del Diablo -hanavalkoviini, muutama viipale leipää, kedon kukkia ja juhla-ateria on valmis.

Ainekset

1,5 kg uusia perunoita
vettä
suolaa
tilliä

Skagenrörä eli rapumössö

2 kananmunaa
1 ps (200 g) pakastekatkarapuja sulatettuna
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
1 prk (180–200 g) ranskankermaa
½ sitruuna (kuori ja mehu)
¼ tl mustapippuria
ripaus suolaa

Tillimousse

1 ruukku tilliä
noin 1 rkl oliiviöljyä
½ prk (100 g) maustamatonta tuorejuustoa
ripaus suolaa

 

 

 

Ohje

Ohje

Uudet perunat:

Pese perunat. Keitä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Valuta vesi pois ja koristele uudet perunat tuoreella tillillä.

Tarjoa uudet perunat skagenrörän ja tillimoussen kanssa.

 

Skagenrörä, rapumössö:

Keitä munat kypsiksi. Jäähdytä ja kuori.

Valuta sulaneet ravut ja hienonna veitsellä rapuja vähän pienemmiksi.

Hienonna ruohosipuli.

Sekoita kulhossa ranskankerma, ravut, ruohosipuli ja haarukalla hienonnetut kananmunat.

Sekoita ja mausta seos puolikkaan sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla. Lisää mustapippuria ja ripaus suolaa.

 

Tillimousse:

Laita ruukullinen tilliä sauvasekoittimen kulhoon. Lisää noin 1 rkl oliiviöljyä ja soseuta. Tarvittaessa voit lisätä tilkan öljyä.

Sekoita tilliseos tuorejuustoon, mausta tarvittaessa suolalla.

 

Viinisuositus uusille perunoille
Casillero del Diablo Sauvignon Blanc | Muscat | Riesling 1,5 L

Suositeltuja reseptejä

Ruoat:
4 annosta
30 min
Itämainen ruoka icon
Kala icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Aasialainen lohisalaatti on maukas ruoka! Lohisalaatin valmistat käden käänteessä ja se maistuu hyvin lämpimänä kesäpäivänä. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen maukasta lohisalaattia raikkaan Adobe Gewürztraminer -viinin kanssa!
4 annosta
30 min
Kala icon
Helppoa ja herkullista kesäruokaa, uudet perunat ja nopeat kymmenen minuutin lisukkeet! Ruokien seuraksi pöytään pieni ja siro Casillero del Diablo -hanavalkoviini, muutama viipale leipää, kedon kukkia ja juhla-ateria on valmis.
4 annosta
45 min
Grilliruoka icon
Kala icon
Maukkaat grillatut tonnikalapihvit ovat grillikesän herkku. Tonnikalapihvien lisukkeeksi sopii raikas ananassalsa ja koko aterian kruunaa raikas chileläinen Casillero del Diablo Chardonnay -viiniklassikko.
4 annosta
30 min
Kala icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Vappu Pimiän aasialainen lohiresepti on herkullinen, kevyt ja pursuaa makua. Lohiruoka syntyy alle puolessa tunnissa. Kylkeen lasi Casillero del Diablo Chardonnay -valkoviiniä ja viikonlopun ateria on valmis! Tämä lohiruoka tekee vaikutuksen myös vieraisiin. Katso viinisuositus lohelle reseptistä.

Tutustu myös näihin mahdollisuuksiin

75 cl /
Chile
9,98 €
75 cl /
Yhdysvallat
15,99 €
300 cl /
Chile
29,98 €
75 cl /
Chile
13,99 €
300 cl /
Chile
29,98 €
150 cl /
Chile
18,49 €
75 cl /
Yhdysvallat
15,99 €

VCT FINLAND OY
Sörnäisten rantatie 27 C, 4krs. 00500 Helsinki
Puhelin: 09 278 4265
info@vctfinland.com

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.