Jaa sivu

Vegaaniset viinit

Vegaanisten viinien valmistusprosessissa ei ole käytetty mitään eläinperäisiä raaka-aineita ja ne soveltuvat vegaanista ruokavaliota noudattaville. Muissa kuin vegaanisissa viineissä on viinin kirkastuksessa voitu käyttää liivatetta, kananmunaa, kaseiinia ta kalaliimaa. Tavalliset viinit eivät siis välttämättä ole vegaanisia.

Vegaaniset viinit
Muun muassa Casillero del Diablo -viinit valmistavalla Concha y Toro -viinitalolla on Sustainable Wine of Chile -sertifiointi.

Vegaanimerkki

Vegaanisuudelle ei ole kansainvälistä yhtenäistä valvottua standardia eikä sertifiointia. Suomessa Alkon vegaanisten tuotteiden merkintä perustuu tuottajan tekemään ilmoitukseen juoman vegaanisuudesta. Lue lisää vegaaniviineistä täältä.

Osa tuottajista käyttää viinipullon etiketissä vegaanisuudesta kertovaa merkintää. Pulloissa saattaa näkyä European Vegetarian Unionin V-Label -sertifikaatti tai The Vegan Societyn ”kukkalogo”.

Alkossa vegaaniset viinit on merkitty veg-symbolilla, joka näkyy verkkokaupassa tai myymälässä hyllyn hintalapussa.

Katso kaikki valikoimamme vegaaniset viinit»

Jaa sivu

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.