Ohje:
1. Hienonna kesäsipulien sipuliosat ja leikkaa varret ohuiksi renkaiksi. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi ja hienonna tilli. Irrota herneet paloistaan.
2. Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä. Kuullota sipuleita, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää pannulle riisi. Kuullota vielä muutama minuutti.
3. Kaada viini pannulle ja anna sen imeytyä riisiin. Mausta teelusikallisella suolaa. Lisää kasvislientä noin desi kerrallaan ja anna risoton kiehua matalalla lämmöllä sekoitellen.
4. Riisin kypsyessä sulata toisessa pannussa voi ja kuullota kesäkurpitsat kevyesti. Lisää herneet ja pyöräytä ne lämpimiksi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
5. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää vihannekset, tilli ja parmesaani. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.