Vihreä kesärisotto

Resepti

4 annosta
45 min

Tämä italialaistyylinen risotto maistuu kesältä: vehreältä, raikkaalta ja täydellisen herkulliselta. Mikä parasta, nyt kaikki risoton ainekset valkoviiniä myöten saat hankittua kätevästi ruokakaupasta.

Casillero del Diablo Belight Sauvignon Blanc 8 % -valkoviini sopii nautiskeluun, ruokaviiniksi ja myös ruuanlaittoon. Raikas chileläinen valkoviini antaa risotolle hienostuneen maun, ja sopii mainiosti myös aterian kanssa tarjottavaksi.

Kesärisotto

3 kesäsipulia
1 pieni kesäkurpitsa
1 ruukku tilliä
n. 1 dl tuoreita herneitä
4 dl risottoriisiä
2 dl Casillero del Diablo Belight Sauvignon Blanc 8 % -valkoviiniä
1–2 tl suolaa
1 l kasvislientä
3 rkl voita
1 sitruunan mehu
1 dl parmesaania raastettuna
öljyä paistamiseen

Jaa sivu:

Ohje

Ohje:

1. Hienonna kesäsipulien sipuliosat ja leikkaa varret ohuiksi renkaiksi. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi ja hienonna tilli. Irrota herneet paloistaan.

2. Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä. Kuullota sipuleita, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää pannulle riisi. Kuullota vielä muutama minuutti.

3. Kaada viini pannulle ja anna sen imeytyä riisiin. Mausta teelusikallisella suolaa. Lisää kasvislientä noin desi kerrallaan ja anna risoton kiehua matalalla lämmöllä sekoitellen.

4. Riisin kypsyessä sulata toisessa pannussa voi ja kuullota kesäkurpitsat kevyesti. Lisää herneet ja pyöräytä ne lämpimiksi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

5. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää vihannekset, tilli ja parmesaani. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Risoton kanssa Makuhetkiä suosittelee

Makuhetkiä

Vihreä kesärisotto

Tulostettu: 9.11.2024 18:30 Lähde: makuhetkia.fi

Resepti

Annosmäärä: 4 annosta
Valmistusaika: 45 min

Tämä italialaistyylinen risotto maistuu kesältä: vehreältä, raikkaalta ja täydellisen herkulliselta. Mikä parasta, nyt kaikki risoton ainekset valkoviiniä myöten saat hankittua kätevästi ruokakaupasta.

Casillero del Diablo Belight Sauvignon Blanc 8 % -valkoviini sopii nautiskeluun, ruokaviiniksi ja myös ruuanlaittoon. Raikas chileläinen valkoviini antaa risotolle hienostuneen maun, ja sopii mainiosti myös aterian kanssa tarjottavaksi.

Kesärisotto

3 kesäsipulia
1 pieni kesäkurpitsa
1 ruukku tilliä
n. 1 dl tuoreita herneitä
4 dl risottoriisiä
2 dl Casillero del Diablo Belight Sauvignon Blanc 8 % -valkoviiniä
1–2 tl suolaa
1 l kasvislientä
3 rkl voita
1 sitruunan mehu
1 dl parmesaania raastettuna
öljyä paistamiseen

Ohje

Ohje:

1. Hienonna kesäsipulien sipuliosat ja leikkaa varret ohuiksi renkaiksi. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi ja hienonna tilli. Irrota herneet paloistaan.

2. Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä. Kuullota sipuleita, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää pannulle riisi. Kuullota vielä muutama minuutti.

3. Kaada viini pannulle ja anna sen imeytyä riisiin. Mausta teelusikallisella suolaa. Lisää kasvislientä noin desi kerrallaan ja anna risoton kiehua matalalla lämmöllä sekoitellen.

4. Riisin kypsyessä sulata toisessa pannussa voi ja kuullota kesäkurpitsat kevyesti. Lisää herneet ja pyöräytä ne lämpimiksi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

5. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää vihannekset, tilli ja parmesaani. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Suositeltuja reseptejä

Ruoat:
4 annosta
45 min
Salaatit ja kasvisruoat icon
Tämä italialaistyylinen risotto maistuu kesältä: vehreältä, raikkaalta ja täydellisen herkulliselta. Mikä parasta, nyt kaikki risoton ainekset valkoviiniä myöten saat hankittua kätevästi ruokakaupasta.
4 annosta
20 min
Porsas icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Parsa on kevään herkku. Kääräise suolainen pekoni parsan ympärille ja nauti raikkaan chileläisen valkoviinin kera. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen herkullista parsareseptiä. Täydellinen viinisuositus parsalle on Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc -viini.
4 annosta
30 min
Itämainen ruoka icon
Kala icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Aasialainen lohisalaatti on maukas ruoka! Lohisalaatin valmistat käden käänteessä ja se maistuu hyvin lämpimänä kesäpäivänä. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen maukasta lohisalaattia raikkaan Adobe Gewürztraminer -viinin kanssa!
10 annosta
60 min
Nauta icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Sienet icon
Chileläiset empanadat maistuvat niin välipalana kuin juhlien pikkusuolaisena viinilasillisen kanssa. Aidoimmillaan makunautinto on chileläisen Casillero del Diablo -viinin kanssa.
4 annosta
30 min
Kala icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Vappu Pimiän aasialainen lohiresepti on herkullinen, kevyt ja pursuaa makua. Lohiruoka syntyy alle puolessa tunnissa. Kylkeen lasi Casillero del Diablo Chardonnay -valkoviiniä ja viikonlopun ateria on valmis! Tämä lohiruoka tekee vaikutuksen myös vieraisiin. Katso viinisuositus lohelle reseptistä.
4 annosta
45 min
Salaatit ja kasvisruoat icon
Herkullinen kurpitsakeitto keitto syysiltojen lämmikkeeksi!

Katso myös nämä viinit

75 cl /
Päivittäistavarakauppa
Chile
300 cl /
Chile
30,99 €
300 cl /
Chile
30,99 €
75 cl /
Yhdysvallat
16,99 €
75 cl /
Chile
9,99 €
300 cl /
Chile
29,98 €

VCT FINLAND OY
Sörnäisten rantatie 27 C, 4krs. 00500 Helsinki
Puhelin: 09 278 4265
info@vctfinland.com

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.