Aasialainen lohisalaatti

Resepti

Jaa sivu:

4 annosta
30 min
Itämainen ruoka icon
Kala icon
Salaatit ja kasvisruoat icon

Aasialainen lohisalaatti on maukas kesäruoka! Lohisalaatin valmistat käden käänteessä ja se piristää arkea. Kokeile aasialaista lohisalaattia viilennetyn valkoviinin kanssa. Katso kaksi herkullista viinisuositusta reseptin lopusta.

Ainekset

350 g nahatonta lohifileetä

Marinadi

2 rkl paahdettua seesaminsiemenöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 ½ rkl soijaa
1-2 rkl limetin mehua
1 limetin raastettu kuori
1 rkl inkivääritahnaa
2 tl kalakastiketta

 

Lisäksi

3 avokadoa
2 kevätsipulia
1 kurkku
¼ ruukkua thaibasilikaa
1/2 ruukkua korianteria

 

Koristeluun

2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä ja muutamia siivuja punaisesta chilistä

 

 

Ohje

Ohje

Lohifilee

Pyyhi kalan pinta kuivaksi ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Nosta kalaviipaleet laakeaan
vuokaan yhteen kerrokseen.

 

Marinadi

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada kalaviipaleiden päälle. Anna marinoitua sen
aikaa, kun valmistelet salaatin.

 

Lisäksi

Leikkaa avokadot puoliksi, poista kivet. Kaavi lusikalla avokadon liha kuoresta ja viipaloi
avokadot. Viipaloi myös kevätsipulit ja chili. Leikkaa kurkku ohuiksi puolikuiksi.
Levitä tarjoilulautaselle kurkkusiivuja, lohiviipaleita, avokadoa ja ripottele päälle
kevätsipulia. Lisää thaibasilikan ja korianterinlehtiä.

 

Koristeluun

Koristele lopuksi paahdetuilla seesaminsiemenillä ja chilisiivuilla.

 

Aasialainen lohisalaatti, viinisuositus

Adobe Reserva Gewürztraminer

Casillero del Diablo Chardonnay

 

Makuhetkiä suosittelee juomaksi

10,99 €
Makuhetkiä

Aasialainen lohisalaatti

Tulostettu: 20.9.2024 00:38 Lähde: makuhetkia.fi

Resepti

Annosmäärä: 4 annosta
Valmistusaika: 30 min

Aasialainen lohisalaatti on maukas kesäruoka! Lohisalaatin valmistat käden käänteessä ja se piristää arkea. Kokeile aasialaista lohisalaattia viilennetyn valkoviinin kanssa. Katso kaksi herkullista viinisuositusta reseptin lopusta.

Ainekset

350 g nahatonta lohifileetä

Marinadi

2 rkl paahdettua seesaminsiemenöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 ½ rkl soijaa
1-2 rkl limetin mehua
1 limetin raastettu kuori
1 rkl inkivääritahnaa
2 tl kalakastiketta

 

Lisäksi

3 avokadoa
2 kevätsipulia
1 kurkku
¼ ruukkua thaibasilikaa
1/2 ruukkua korianteria

 

Koristeluun

2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä ja muutamia siivuja punaisesta chilistä

 

 

Ohje

Ohje

Lohifilee

Pyyhi kalan pinta kuivaksi ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Nosta kalaviipaleet laakeaan
vuokaan yhteen kerrokseen.

 

Marinadi

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada kalaviipaleiden päälle. Anna marinoitua sen
aikaa, kun valmistelet salaatin.

 

Lisäksi

Leikkaa avokadot puoliksi, poista kivet. Kaavi lusikalla avokadon liha kuoresta ja viipaloi
avokadot. Viipaloi myös kevätsipulit ja chili. Leikkaa kurkku ohuiksi puolikuiksi.
Levitä tarjoilulautaselle kurkkusiivuja, lohiviipaleita, avokadoa ja ripottele päälle
kevätsipulia. Lisää thaibasilikan ja korianterinlehtiä.

 

Koristeluun

Koristele lopuksi paahdetuilla seesaminsiemenillä ja chilisiivuilla.

 

Aasialainen lohisalaatti, viinisuositus

Adobe Reserva Gewürztraminer

Casillero del Diablo Chardonnay

 

Suositeltuja reseptejä

Ruoat:
4 annosta
45 min
Salaatit ja kasvisruoat icon
Tämä italialaistyylinen risotto maistuu kesältä: vehreältä, raikkaalta ja täydellisen herkulliselta. Mikä parasta, nyt kaikki risoton ainekset valkoviiniä myöten saat hankittua kätevästi ruokakaupasta.
4 annosta
20 min
Porsas icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Parsa on kevään herkku. Kääräise suolainen pekoni parsan ympärille ja nauti raikkaan chileläisen valkoviinin kera. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen herkullista parsareseptiä. Täydellinen viinisuositus parsalle on Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc -viini.
4 annosta
30 min
Itämainen ruoka icon
Kala icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Aasialainen lohisalaatti on maukas ruoka! Lohisalaatin valmistat käden käänteessä ja se maistuu hyvin lämpimänä kesäpäivänä. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen maukasta lohisalaattia raikkaan Adobe Gewürztraminer -viinin kanssa!
4 annosta
30 min
Kala icon
Helppoa ja herkullista kesäruokaa, uudet perunat ja nopeat kymmenen minuutin lisukkeet! Ruokien seuraksi pöytään pieni ja siro Casillero del Diablo -hanavalkoviini, muutama viipale leipää, kedon kukkia ja juhla-ateria on valmis.
10 annosta
60 min
Nauta icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Sienet icon
Chileläiset empanadat maistuvat niin välipalana kuin juhlien pikkusuolaisena viinilasillisen kanssa. Aidoimmillaan makunautinto on chileläisen Casillero del Diablo -viinin kanssa.
4 annosta
45 min
Grilliruoka icon
Kala icon
Maukkaat grillatut tonnikalapihvit ovat grillikesän herkku. Tonnikalapihvien lisukkeeksi sopii raikas ananassalsa ja koko aterian kruunaa raikas chileläinen Casillero del Diablo Chardonnay -viiniklassikko.
4 annosta
30 min
Kala icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Vappu Pimiän aasialainen lohiresepti on herkullinen, kevyt ja pursuaa makua. Lohiruoka syntyy alle puolessa tunnissa. Kylkeen lasi Casillero del Diablo Chardonnay -valkoviiniä ja viikonlopun ateria on valmis! Tämä lohiruoka tekee vaikutuksen myös vieraisiin. Katso viinisuositus lohelle reseptistä.
4 annosta
45 min
Salaatit ja kasvisruoat icon
Herkullinen kurpitsakeitto keitto syysiltojen lämmikkeeksi!

Tutustu myös näihin mahdollisuuksiin

75 cl /
Alko
Yhdysvallat
16,99 €
75 cl /
Chile
9,98 €
75 cl /
Yhdysvallat
15,99 €
75 cl /
Yhdysvallat
12,98 €
300 cl /
Chile
29,98 €
750 cl /
Chile
6,99 €
75 cl /
Chile
13,99 €

VCT FINLAND OY
Sörnäisten rantatie 27 C, 4krs. 00500 Helsinki
Puhelin: 09 278 4265
info@vctfinland.com

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.