Grillattu kokonainen broileri, parhaat vinkit

Resepti

Jaa sivu:

4 annosta
70 min
Grilliruoka icon
Kana ja kalkkuna icon

Kaipaatko vaihtelua grilliruokaan? Grillattu kokonainen broileri on kesän hitti. Sen juju on herkullinen, rapea kuori ja mehevä sisus. Täydellisen ruoka-viinikombon grillattu broileri muodostaa viskitynnyrissä kypsyneen 1000 Stories Chardonnay -valkoviinin kanssa.

Grillattu kokonainen broileri on helppo valmistaa, kun varaa riittävästi aikaa ja muistaa muutaman niksin.

 

Ainekset

1 kokonainen, maustamaton broileri
öljyä
rub-kuivamausteseosta (esim. Santa Maria tai Poppamies)
barbeque-kastiketta (öljyistä)

 

Lisäksi:
dippikastikkeita oman maun mukaan

 

 

 

Ohje

Ohje

Laita grilli kuumenemaan. Litistä broileri ”perhoseksi”, jolloin se kypsyy tasaisesti ja nopeammin grillissä.

Broilerin litistäminen:

Aseta kokonainen broileri leikkuulaudalle selkäpuoli ylöspäin. Leikkaa broileri halki selkärangan viertä pitkin. Leikkaa sitten ranka kokonaan irti sen toista viertä pitkin. Käytä leikkaamiseen tukevia, teräviä keittiö- tai kalasaksia. Käännä broileri ja litistä voimakkaasti levyksi.

Kurkkaa video broilerin leikkaamisesta ja litistämisestä.

Öljyäminen takaa rapean kuoren, mikä on kokonaisena grillatun broilerin herkullisin juttu. Sivele litistetty broileri kauttaaltaan runsaalla öljyllä. Lisää pintaan reilusti rub-mausteseosta.

Nosta broileri grilliin, noin 200 asteen lämpöön. Grillaa broileria epäsuorassa lämmössä kannen alla 30­–40 minuuttia ja saat mehukkaan grillatun broilerin.

 

Epäsuorassa lämmössä grillaaminen:

Kaasugrillissä epäsuora lämpö syntyy, kun laitat broilerin keskelle grilliä, sammutat suoraan broilerin alla olevan polttimon ja jätät muut polttimot lämpenemään.

Hiiligrillissä saat epäsuoran lämmön kasaamalla kuumia hiiliä enemmän reunoille ja jättämällä keskelle suoraan broilerin alle ”viileämmän” alueen.

Tarkasta grillaamisen loppuvaiheessa broilerin kypsyys. Sipaise broilerin pintaan öljyistä barbeque-kastiketta ja anna paistua herkullisen meheväksi.

Nauti grillattu kokonainen broileri rennosti sormisyötävänä dippikastikkeiden kanssa.

 

Grillattu kokonainen broileri ja viinisuositus

1000 Stories Chardonnay

Makuhetkiä suosittelee juomaksi

Juustot icon
Kala icon
Kana ja kalkkuna icon
Seurustelujuoma icon
Yhdysvallat
75 cl /
15,99 €
Makuhetkiä

Grillattu kokonainen broileri, parhaat vinkit

Tulostettu: 20.9.2024 01:07 Lähde: makuhetkia.fi

Resepti

Annosmäärä: 4 annosta
Valmistusaika: 70 min

Kaipaatko vaihtelua grilliruokaan? Grillattu kokonainen broileri on kesän hitti. Sen juju on herkullinen, rapea kuori ja mehevä sisus. Täydellisen ruoka-viinikombon grillattu broileri muodostaa viskitynnyrissä kypsyneen 1000 Stories Chardonnay -valkoviinin kanssa.

Grillattu kokonainen broileri on helppo valmistaa, kun varaa riittävästi aikaa ja muistaa muutaman niksin.

 

Ainekset

1 kokonainen, maustamaton broileri
öljyä
rub-kuivamausteseosta (esim. Santa Maria tai Poppamies)
barbeque-kastiketta (öljyistä)

 

Lisäksi:
dippikastikkeita oman maun mukaan

 

 

 

Ohje

Ohje

Laita grilli kuumenemaan. Litistä broileri ”perhoseksi”, jolloin se kypsyy tasaisesti ja nopeammin grillissä.

Broilerin litistäminen:

Aseta kokonainen broileri leikkuulaudalle selkäpuoli ylöspäin. Leikkaa broileri halki selkärangan viertä pitkin. Leikkaa sitten ranka kokonaan irti sen toista viertä pitkin. Käytä leikkaamiseen tukevia, teräviä keittiö- tai kalasaksia. Käännä broileri ja litistä voimakkaasti levyksi.

Kurkkaa video broilerin leikkaamisesta ja litistämisestä.

Öljyäminen takaa rapean kuoren, mikä on kokonaisena grillatun broilerin herkullisin juttu. Sivele litistetty broileri kauttaaltaan runsaalla öljyllä. Lisää pintaan reilusti rub-mausteseosta.

Nosta broileri grilliin, noin 200 asteen lämpöön. Grillaa broileria epäsuorassa lämmössä kannen alla 30­–40 minuuttia ja saat mehukkaan grillatun broilerin.

 

Epäsuorassa lämmössä grillaaminen:

Kaasugrillissä epäsuora lämpö syntyy, kun laitat broilerin keskelle grilliä, sammutat suoraan broilerin alla olevan polttimon ja jätät muut polttimot lämpenemään.

Hiiligrillissä saat epäsuoran lämmön kasaamalla kuumia hiiliä enemmän reunoille ja jättämällä keskelle suoraan broilerin alle ”viileämmän” alueen.

Tarkasta grillaamisen loppuvaiheessa broilerin kypsyys. Sipaise broilerin pintaan öljyistä barbeque-kastiketta ja anna paistua herkullisen meheväksi.

Nauti grillattu kokonainen broileri rennosti sormisyötävänä dippikastikkeiden kanssa.

 

Grillattu kokonainen broileri ja viinisuositus

1000 Stories Chardonnay

Suositeltuja reseptejä

Ruoat:
4 annosta
30 min
Grilliruoka icon
Paista grillivartaat grillissä ja tarjoa punaviinin kanssa. Ruokatoimittaja Mari Moilasen maukkaat nauta-parsavartaat on helppo valmistaa. Niihin pujotellaan vuorotellen lihaa ja parsaa, nautitaan Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa. Katso viinisuositus grillivartaille reseptin alta!
4 annosta
70 min
Grilliruoka icon
Kana ja kalkkuna icon
Kaipaatko vaihtelua grilliruokaan? Grillattu kokonainen broileri on kesän hitti. Sen juju on herkullinen, rapea kuori ja mehevä sisus. Täydellisen ruoka-viinikombon grillattu broileri muodostaa viskitynnyrissä kypsyneen 1000 Stories Chardonnay -valkoviinin kanssa.
4 annosta
40 min
Grilliruoka icon
Nauta icon
4 annosta
80 min
Grilliruoka icon
Nauta icon
Crispy Chicken Slider -reseptillä valmistat maukkaat ja helpot mini-burgerit juhliin. Sliderit maistuvat myös viikonlopun lohturuokana!
4 annosta
45 min
Grilliruoka icon
Kala icon
Maukkaat grillatut tonnikalapihvit ovat grillikesän herkku. Tonnikalapihvien lisukkeeksi sopii raikas ananassalsa ja koko aterian kruunaa raikas chileläinen Casillero del Diablo Chardonnay -viiniklassikko.
8 annosta
45 min
Grilliruoka icon
Ravut ja äyriäiset icon
Ruokatoimittaja @jotainmaukasta grillatut jättikatkarapu-cantaloupevartaat ovat tämän kesän grilliherkku!
8 annosta
30 min
Grilliruoka icon
Nauta icon
Kuinka valmistuu kesän maukkain burgeri? Katso ruokatoimittaja Mari Moilasen kesäinen burger resepti!

Tutustu myös näihin mahdollisuuksiin

75 cl /
Chile
13,99 €
75 cl /
Alko
Yhdysvallat
16,99 €
75 cl /
Chile
9,98 €
75 cl /
Chile
10,99 €
75 cl /
Yhdysvallat
15,99 €
75 cl /
Yhdysvallat
12,98 €

VCT FINLAND OY
Sörnäisten rantatie 27 C, 4krs. 00500 Helsinki
Puhelin: 09 278 4265
info@vctfinland.com

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.