Ohje
Laita kattilaan mausteet, mehu ja vesi. Purista puolikkaan appelsiinin mehu ja leikkaa kuori kuorimaveitsellä suikaleiksi. Lisää kattilaan.
Keitä seosta 15–20 minuuttia. Siivilöi glögi.
Lisää siivilöityyn glögipohjaan punaviini ja fariinisokeri. Kuumenna seos höyryäväksi (varo kiehumista). Maista ja lisää sokeria tarvittaessa.
Kaada punaviiniglögi termoskannuun, jossa on pari tähtianista. Termoksessa punaviiniglögi pysyy pitkään lämpimänä. Tarjoa punaviiniglögi manteli-rusinaseoksen kanssa.
Vinkki 1
Oikaise reseptissä, unohda glögipohjan keittäminen. Käytä valmista glögijuomaa ja lisää kuumennusvaiheessa joukkoon raakalakritsijuurijauhetta ja pari tähtianista. Kaada glögi tähtianisten kanssa termoskannuun.
Vinkki 2
Eikä lakritsi ole makuusi? Käytä glögipohjassa lakritsin sijaan halkaistua vaniljatankoa (1 kpl).
Viinisuositus punaviiniglögiin
Punaviiniglögiin sopii cabernet sauvignon -viinit. Kokeile vaikkapa chileläistä Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon tai Viña Maipo Cabernet Sauvignon -punaviiniä.