Ohje
Paloittele lihat ja mausta ne suolalla. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa katajanmarjat veitsellä.
Laita reseptin kaikki ainekset uunipataan. Peitä kannella ja anna hautua 150 asteisessa uunissa 3 ½–4 tunnin ajan.
Kun liha hajoaa haarukalla riipien helposti, on se riittävän kypsää. Kaada neste pois padasta ja ota se talteen erilliseen astiaan. Anna nesteen jäähtyä. Poista valkosipulinkynnet, laakerinlehdet ja pippurit.
Revi lihan rakenne rikki haarukalla. Maista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.Jaa lihaseos kannellisiin lasipurkkeihin.
Käytä padasta talteen otettu rasva. Sulata rasva, jos se on kovettunut ja kaada lasipurkkeihin lihojen sekaan. Anna possurilletten jäähtyä ja siirrä purkit jääkaappiin. Possurillette on valmista seuraavana päivänä ja säilyy avaamattomassa purkissa viileässä ainakin kuukauden.
Tarjoa possurillette rapeaksi paahdettujen patonkiviipaleiden ja pikkelöityjen vihannesten kanssa tai kokoa siitä herkullinen alkupala syvälle lautaselle pikkelöityjen suppilovahveroiden ja omenakuutioiden koristamana.
Vinkki!
Jos haluat possurilletteen selkeästi jouluista makua, lisää pataan kanelitanko ja raasta kypsän lihan joukkoon hieman appelsiininkuorta. Tarjoa Casillero del Diablo -punaviinin kanssa.