Possurillette

Resepti

Jaa sivu:

10 annosta
Porsas icon
Seurustelujuoma icon

Possurillette on mainio pikkujoulun naposteltava tai joulupöydän alkupala. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen possurillette-reseptiä ja Casillero del Diablo -punaviiniä.

 

Ainekset

1 kg possun niskaa
500 g porsaan luutonta kylkeä
1 1/2 tl suolaa
6 valkosipulinkynttä
8 katajanmarjaa
3–4 laakerinlehteä
1/2 rkl täysjyväsinappia
6 maustepippuria
1/2 dl konjakkia
1 dl valkoviiniä
n. 300 gramman purkki ankanrasvaa

Tarjoiluun

Patonkia
Pikkelöityjä kasviksia tai sieniä (esim. etikkakurkkua)
Marinoitua punasipulia

 

 

 

Ohje

Ohje

Paloittele lihat ja mausta ne suolalla. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa katajanmarjat veitsellä.

Laita reseptin kaikki ainekset uunipataan. Peitä kannella ja anna hautua 150 asteisessa uunissa 3 ½–4 tunnin ajan.

Kun liha hajoaa haarukalla riipien helposti, on se riittävän kypsää. Kaada neste pois padasta ja ota se talteen erilliseen astiaan. Anna nesteen jäähtyä. Poista valkosipulinkynnet, laakerinlehdet ja pippurit.

Revi lihan rakenne rikki haarukalla. Maista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.Jaa lihaseos kannellisiin lasipurkkeihin.

Käytä padasta talteen otettu rasva. Sulata rasva, jos se on kovettunut ja kaada lasipurkkeihin lihojen sekaan. Anna possurilletten jäähtyä ja siirrä purkit jääkaappiin. Possurillette on valmista seuraavana päivänä ja säilyy avaamattomassa purkissa viileässä ainakin kuukauden.

Tarjoa possurillette rapeaksi paahdettujen patonkiviipaleiden ja pikkelöityjen vihannesten kanssa tai kokoa siitä herkullinen alkupala syvälle lautaselle pikkelöityjen suppilovahveroiden ja omenakuutioiden koristamana.

 

Vinkki!

Jos haluat possurilletteen selkeästi jouluista makua, lisää pataan kanelitanko ja raasta kypsän lihan joukkoon hieman appelsiininkuorta. Tarjoa Casillero del Diablo -punaviinin kanssa.

 

Viinisuositus possurilletelle

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Makuhetkiä suosittelee juomaksi

Makuhetkiä

Possurillette

Tulostettu: 20.9.2024 00:32 Lähde: makuhetkia.fi

Resepti

Annosmäärä: 10 annosta

Possurillette on mainio pikkujoulun naposteltava tai joulupöydän alkupala. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen possurillette-reseptiä ja Casillero del Diablo -punaviiniä.

 

Ainekset

1 kg possun niskaa
500 g porsaan luutonta kylkeä
1 1/2 tl suolaa
6 valkosipulinkynttä
8 katajanmarjaa
3–4 laakerinlehteä
1/2 rkl täysjyväsinappia
6 maustepippuria
1/2 dl konjakkia
1 dl valkoviiniä
n. 300 gramman purkki ankanrasvaa

Tarjoiluun

Patonkia
Pikkelöityjä kasviksia tai sieniä (esim. etikkakurkkua)
Marinoitua punasipulia

 

 

 

Ohje

Ohje

Paloittele lihat ja mausta ne suolalla. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa katajanmarjat veitsellä.

Laita reseptin kaikki ainekset uunipataan. Peitä kannella ja anna hautua 150 asteisessa uunissa 3 ½–4 tunnin ajan.

Kun liha hajoaa haarukalla riipien helposti, on se riittävän kypsää. Kaada neste pois padasta ja ota se talteen erilliseen astiaan. Anna nesteen jäähtyä. Poista valkosipulinkynnet, laakerinlehdet ja pippurit.

Revi lihan rakenne rikki haarukalla. Maista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.Jaa lihaseos kannellisiin lasipurkkeihin.

Käytä padasta talteen otettu rasva. Sulata rasva, jos se on kovettunut ja kaada lasipurkkeihin lihojen sekaan. Anna possurilletten jäähtyä ja siirrä purkit jääkaappiin. Possurillette on valmista seuraavana päivänä ja säilyy avaamattomassa purkissa viileässä ainakin kuukauden.

Tarjoa possurillette rapeaksi paahdettujen patonkiviipaleiden ja pikkelöityjen vihannesten kanssa tai kokoa siitä herkullinen alkupala syvälle lautaselle pikkelöityjen suppilovahveroiden ja omenakuutioiden koristamana.

 

Vinkki!

Jos haluat possurilletteen selkeästi jouluista makua, lisää pataan kanelitanko ja raasta kypsän lihan joukkoon hieman appelsiininkuorta. Tarjoa Casillero del Diablo -punaviinin kanssa.

 

Viinisuositus possurilletelle

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Suositeltuja reseptejä

Ruoat:
8 annosta
15 min
Seurustelujuoma icon
Helppo Chardonnay-sour viinidrinkki on hellepäivän viilentäjä!
4 annosta
20 min
Porsas icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Parsa on kevään herkku. Kääräise suolainen pekoni parsan ympärille ja nauti raikkaan chileläisen valkoviinin kera. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen herkullista parsareseptiä. Täydellinen viinisuositus parsalle on Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc -viini.
4 annosta
30 min
Seurustelujuoma icon
Lämpöä hehkuva, tuoksuva punaviiniglögi sopii mitä parhaiten viileiden kelien nautiskelujuomaksi. Kutsu ystävät glögille tai kääriydy viltin alle ja nautiskele hyvän kirjan ääressä.
15 min
Seurustelujuoma icon
Pirullisen hyvä pikkujouluresepti syntyy yksinkertaisista aineksista ja on helppo toteuttaa. Kokoa tapas-naposteltavista näyttävä joulukuusi. Nosta pöytään Casillero del Diablo Malbec -hanaviini ja juhlat voivat alkaa.
6 annosta
60 min
Seurustelujuoma icon
Helppo suolainen suklaa-manteliherkku on vastustamaton seuralainen punaviinilasillisen kanssa. Sopii viikonlopun herkkuhetkeen.
60 min
Seurustelujuoma icon
Vietä pirullisen helppo ja hyvä halloween loihtimalla pöytään veriset popcornit ja muumioituneet nakit – ja mikä parasta, tarjoa juomana halloweeniin täydellisesti sopivaa Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon -hallowiiniä. Nämä herkulliset tarjoilut valmistat vain noin puolessa tunnissa, eli hyytävän näppärät ja maukkaat hallowiini-juhlat on taattu!
Nauta icon
Porsas icon
Birria-tacot ja viskitynnyrissä kypsytetty 1000 Stories Zinfandel ovat jumalainen yhdistelmä. Kypsän hedelmäinen, mausteinen viini ja maukkaat lihatacot ovat makuelämys vailla vertaa.
8 annosta
60 min
Seurustelujuoma icon
Punaviini ja suklaa kohtaavat herkullisessa brownie-reseptissä. 1000 Stories Zinfandel-viini saa punaviinibrowniet maistumaan taivaallisilta.
2 annosta
30 min
Juustot icon
Seurustelujuoma icon
Grillaa satokauden parhaat kasvikset, valmista dippi, koristele kauniiksi kukkasin, sytytä kynttilät ja kaada lasiin viettelevää Diablo Golden Chardonnay -valkoviiniä. Treffit voivat alkaa.

Tutustu myös näihin mahdollisuuksiin

75 cl /
Alko
Yhdysvallat
16,99 €
75 cl /
Chile
10,99 €
75 cl /
Yhdysvallat
15,99 €
300 cl /
Chile
29,98 €
150 cl /
Espanja
15,99 €
75 cl /
Chile
13,99 €

VCT FINLAND OY
Sörnäisten rantatie 27 C, 4krs. 00500 Helsinki
Puhelin: 09 278 4265
info@vctfinland.com

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.