Suolainen suklaa-manteliherkku ja tummanpuhuva Diablo Dark Red sopivat viikonlopun herkutteluhetkiin
Ohje
Paahda mantelit. Levitä mantelit tai pähkinät leivinpaperoidulle uunipelille tai -pannulle. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 20 min. Sekoita 1–2 kertaa paahtamisen aikana. Varo polttamasta manteleita. Mantelit ovat valmiita, kun ne alkavat hieman tuoksua ja saada väriä.
Sulata suklaa. Paloittele suklaalevy paksupohjaiseen kattilaan. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Voit sulattaa suklaan myös kipossa mikrossa.
Laita piirakkavuokaan leivinpaperi. Asettele paahdetut mantelit melko tiiviisti leivinpaperin päälle ja valuta suklaasula manteleiden päälle ohuena kerroksena. Ripottele suklaan pintaan erittäin kevyesti paprikamaustetta. Lisää lopuksi pinnalle merisuolahippuja.
Nosta suklaa-manteliherkku jääkaappiin. Anna jäähtyä ja jähmettyä noin 30 minuuttia.
Irrota jähmettynyt suklaa-manteliherkku leivinpaperilta, murra paloiksi. Tarjoa suklaa-manteliherkku punaviinilasillisen kanssa.