Birria-tacot

Resepti

Jaa sivu:

Nauta icon
Porsas icon

Birria-tacot ja viskitynnyrissä kypsytetty 1000 Stories Zinfandel ovat jumalainen yhdistelmä. Kypsän hedelmäinen, mausteinen viini ja maukkaat lihatacot ovat makuelämys vailla vertaa.

Meksikolaiset birria-tacot ovat suosittua trendiruokaa, eikä suotta. Meksikon Jaliscon osavaltiosta kotoisin olevan ruuan juju on suussa sulavaksi haudutettu birria-lihapata, joka saa makunsa pikantista adobo-marinadista. Birria-liemeen kastetut maissitortillat täytetään lihapadalla, taitetaan tacoiksi ja paistetaan rapeiksi– ne ovatkin täydellistä herkuteltavaa pimeneviin iltoihin!

Birria-tacot kotona vaativat hieman aikaa ja vaivannäköä.  Lihaksi kannattaa valita rasvaisia paloja ja esimerkiksi ribsejä – perinteisesti pata valmistetaankin vuohesta tai lampaasta. Birria-liemen salaisuus on adobo-marinadi, joka taas valmistetaan chileistä, mausteista ja etikasta. Adobon voikin valmistaa jo etukäteen odottelemaan, tai sen voi kokeilla korvata chilitahnalla ja chipotlella.

Laiska kokki tilaa birria-tacot meksikolaisesta ravintolasta ja noutaa vain 1000 Stories Zinfandel -pullon Alkosta – makuelämys nousee viinin ansiosta joka tapauksessa uudelle tasolle.

 

Birria-tacot

n. 900 g naudan paistia, noin 6 sentin siivuina
n. 900 g ribsejä
2 rkl suolaa
Adoboa
vettä
n. 2 dl hienonnettua ja huuhdeltua sipulia
n. 1 dl hienonnettua korianteria
Öljyä paistamiseen
16 maissitortillaa

Tarjoiluun limelohkoja

Ohje

1.  Ripottele suolaa lihoille. Asettele lihat isoon kulhoon ja marinoi adobolla. Peitä ja jätä marinoitumaan viileään vähintään neljäksi tunniksi tai jopa vuorokaudeksi.

2. Lämmitä uuni 150 asteeseen.

3. Siirrä lihat isoon kannelliseen uunipataan. Lisää pataan vettä niin, että lihat peittyvät. Peitä pata kannella ja laita uuniin. Anna lihapadan hautua uunissa vähintään neljä tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää vettä tarvittaessa.

4. Siirrä lihat liemestä isoon kulhoon ja peitä foliolla, jotta ne pysyvät lämpiminä. Keitä lientä kasaan liedellä noin 15-25 minuutin ajan. Mausta suolalla maun mukaan.

5. Raavi lihat irti luista ja nyhdä pieniksi paloiksi. Lisää lihojen päälle n. 3,5 dl lientä.

6. Sekoita hienonnettu sipuli ja korianteri sekä ripaus suolaa pienessä kulhossa. Aseta sivuun odottamaan.

7.Kuumenna esimerkiksi valurautainen paistinpannu tai parilla, ja voitele se kevyesti öljyllä. Kostuta maissitortillaa birria-liemessä, ja aseta pannulle paistumaan. Täytä nyhtölihalla. Kun tortillan pohja on paistunut rapeaksi, taita se tacoksi ja paina kevyesti paistinlastalla. Siirrä tarjoiluastialle. Paista kaikki tortillat samaan tapaan.

8. Tarjoa tacot lämpiminä sipuli-korianteriseoksen, limelohkojen ja birria-liemen kanssa. Dippaa tacoja liemeen ja nauti 1000 Stories Zinfandelin kanssa.

 

Viinisuositus sieni-omenapiirakalle: 

1000 Stories Zinfandel

 

Makuhetkiä suosittelee juomaksi

Grilliruoka icon
Juustot icon
Lammas icon
Nauta icon
Yhdysvallat
75 cl /
15,99 €
Makuhetkiä

Birria-tacot

Tulostettu: 19.9.2024 18:55 Lähde: makuhetkia.fi

Resepti

Birria-tacot ja viskitynnyrissä kypsytetty 1000 Stories Zinfandel ovat jumalainen yhdistelmä. Kypsän hedelmäinen, mausteinen viini ja maukkaat lihatacot ovat makuelämys vailla vertaa.

Meksikolaiset birria-tacot ovat suosittua trendiruokaa, eikä suotta. Meksikon Jaliscon osavaltiosta kotoisin olevan ruuan juju on suussa sulavaksi haudutettu birria-lihapata, joka saa makunsa pikantista adobo-marinadista. Birria-liemeen kastetut maissitortillat täytetään lihapadalla, taitetaan tacoiksi ja paistetaan rapeiksi– ne ovatkin täydellistä herkuteltavaa pimeneviin iltoihin!

Birria-tacot kotona vaativat hieman aikaa ja vaivannäköä.  Lihaksi kannattaa valita rasvaisia paloja ja esimerkiksi ribsejä – perinteisesti pata valmistetaankin vuohesta tai lampaasta. Birria-liemen salaisuus on adobo-marinadi, joka taas valmistetaan chileistä, mausteista ja etikasta. Adobon voikin valmistaa jo etukäteen odottelemaan, tai sen voi kokeilla korvata chilitahnalla ja chipotlella.

Laiska kokki tilaa birria-tacot meksikolaisesta ravintolasta ja noutaa vain 1000 Stories Zinfandel -pullon Alkosta – makuelämys nousee viinin ansiosta joka tapauksessa uudelle tasolle.

 

Birria-tacot

n. 900 g naudan paistia, noin 6 sentin siivuina
n. 900 g ribsejä
2 rkl suolaa
Adoboa
vettä
n. 2 dl hienonnettua ja huuhdeltua sipulia
n. 1 dl hienonnettua korianteria
Öljyä paistamiseen
16 maissitortillaa

Tarjoiluun limelohkoja

Ohje

1.  Ripottele suolaa lihoille. Asettele lihat isoon kulhoon ja marinoi adobolla. Peitä ja jätä marinoitumaan viileään vähintään neljäksi tunniksi tai jopa vuorokaudeksi.

2. Lämmitä uuni 150 asteeseen.

3. Siirrä lihat isoon kannelliseen uunipataan. Lisää pataan vettä niin, että lihat peittyvät. Peitä pata kannella ja laita uuniin. Anna lihapadan hautua uunissa vähintään neljä tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää vettä tarvittaessa.

4. Siirrä lihat liemestä isoon kulhoon ja peitä foliolla, jotta ne pysyvät lämpiminä. Keitä lientä kasaan liedellä noin 15-25 minuutin ajan. Mausta suolalla maun mukaan.

5. Raavi lihat irti luista ja nyhdä pieniksi paloiksi. Lisää lihojen päälle n. 3,5 dl lientä.

6. Sekoita hienonnettu sipuli ja korianteri sekä ripaus suolaa pienessä kulhossa. Aseta sivuun odottamaan.

7.Kuumenna esimerkiksi valurautainen paistinpannu tai parilla, ja voitele se kevyesti öljyllä. Kostuta maissitortillaa birria-liemessä, ja aseta pannulle paistumaan. Täytä nyhtölihalla. Kun tortillan pohja on paistunut rapeaksi, taita se tacoksi ja paina kevyesti paistinlastalla. Siirrä tarjoiluastialle. Paista kaikki tortillat samaan tapaan.

8. Tarjoa tacot lämpiminä sipuli-korianteriseoksen, limelohkojen ja birria-liemen kanssa. Dippaa tacoja liemeen ja nauti 1000 Stories Zinfandelin kanssa.

 

Viinisuositus sieni-omenapiirakalle: 

1000 Stories Zinfandel

 

Suositeltuja reseptejä

Ruoat:
4 annosta
20 min
Porsas icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Parsa on kevään herkku. Kääräise suolainen pekoni parsan ympärille ja nauti raikkaan chileläisen valkoviinin kera. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen herkullista parsareseptiä. Täydellinen viinisuositus parsalle on Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc -viini.
Nauta icon
Porsas icon
Birria-tacot ja viskitynnyrissä kypsytetty 1000 Stories Zinfandel ovat jumalainen yhdistelmä. Kypsän hedelmäinen, mausteinen viini ja maukkaat lihatacot ovat makuelämys vailla vertaa.
4 annosta
40 min
Grilliruoka icon
Nauta icon
4 annosta
80 min
Grilliruoka icon
Nauta icon
Crispy Chicken Slider -reseptillä valmistat maukkaat ja helpot mini-burgerit juhliin. Sliderit maistuvat myös viikonlopun lohturuokana!
10 annosta
Porsas icon
Seurustelujuoma icon
Possurillette on mainio pikkujoulun naposteltava tai joulupöydän alkupala. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen possurillette-reseptiä ja Casillero del Diablo -punaviiniä.
10 annosta
60 min
Nauta icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Sienet icon
Chileläiset empanadat maistuvat niin välipalana kuin juhlien pikkusuolaisena viinilasillisen kanssa. Aidoimmillaan makunautinto on chileläisen Casillero del Diablo -viinin kanssa.
6 annosta
180 min
Porsas icon
8 annosta
30 min
Grilliruoka icon
Nauta icon
Kuinka valmistuu kesän maukkain burgeri? Katso ruokatoimittaja Mari Moilasen kesäinen burger resepti!

Tutustu myös näihin mahdollisuuksiin

75 cl /
Chile
10,99 €
150 cl /
Espanja
15,99 €
75 cl /
Chile
13,99 €
100 cl /
Chile
10,98 €

VCT FINLAND OY
Sörnäisten rantatie 27 C, 4krs. 00500 Helsinki
Puhelin: 09 278 4265
info@vctfinland.com

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.