Chileläiset empanadat kahdella tapaa
Chileläiset empanadat valmistuvat vajaassa tunnissa. Empanadoja täydentävät maukkaat chileläiset puna- ja valkoviinit.
Taikina:
Mittaa taikinan ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes muodostuu muruinen taikina. Ota taikina tehosekoittimesta ja muotoile siitä pallo. Laita taikina viileään tunniksi ja valmista sillä aikaa empanadan täyte.
Jaa taikina 10 palaan ja pyöritä palat palloiksi. Kauli taikinapallot kiekoiksi (halkaisija noin 15 cm). Laita jokaiselle kiekolle reilu ruokalusikallinen täytettä ja taita kiekot puolikuun muotoon.
Nipistä tai painele haarukalla reunat kiinni huolellisesti (tai katso netistä ohje perinteiseen, koristeelliseen taitteluun).
Nosta empanadat pellille leivinpaperin päälle ja voitele kevyesti vatkatulla kananmunalla. Paista 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes empanadat ovat kullanruskeita.
Empanada-lihatäyte:
Kuori sipulit ja hienonna ne. Kuullota sipuleita rasvassa pannulla. Lisää joukkoon jauheliha. Paista kypsäksi ja mausta.
Ota pannu hellalta, lisää rusinat sekä silputut oliivit. Anna jäähtyä.
Empanada-kasvis-tattitäyte:
Viipaloi ja paista sieniä kuumalla rasvattomalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Voit käyttää tatteja tai vaikka suppilovahveroita.
Kuori ja hienonna sipuli Kuullota sipuleita pannulla pienessä määrässä rasvaa ja lisää joukkoon sienet (4 dl). Paista 5 minuutin ajan ja mausta.
Ota pannu hellalta ja lisää rusinat. Anna täytteen jäähtyä.
Viinisuositus empanadoille
Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir 75 cl / 10,88 €
Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc 75 cl / 10,99 €