Ohje
Laita grilli kuumenemaan. Litistä broileri ”perhoseksi”, jolloin se kypsyy tasaisesti ja nopeammin grillissä.
Broilerin litistäminen:
Aseta kokonainen broileri leikkuulaudalle selkäpuoli ylöspäin. Leikkaa broileri halki selkärangan viertä pitkin. Leikkaa sitten ranka kokonaan irti sen toista viertä pitkin. Käytä leikkaamiseen tukevia, teräviä keittiö- tai kalasaksia. Käännä broileri ja litistä voimakkaasti levyksi.
Kurkkaa video broilerin leikkaamisesta ja litistämisestä.
Öljyäminen takaa rapean kuoren, mikä on kokonaisena grillatun broilerin herkullisin juttu. Sivele litistetty broileri kauttaaltaan runsaalla öljyllä. Lisää pintaan reilusti rub-mausteseosta.
Nosta broileri grilliin, noin 200 asteen lämpöön. Grillaa broileria epäsuorassa lämmössä kannen alla 30–40 minuuttia ja saat mehukkaan grillatun broilerin.
Epäsuorassa lämmössä grillaaminen:
Kaasugrillissä epäsuora lämpö syntyy, kun laitat broilerin keskelle grilliä, sammutat suoraan broilerin alla olevan polttimon ja jätät muut polttimot lämpenemään.
Hiiligrillissä saat epäsuoran lämmön kasaamalla kuumia hiiliä enemmän reunoille ja jättämällä keskelle suoraan broilerin alle ”viileämmän” alueen.
Tarkasta grillaamisen loppuvaiheessa broilerin kypsyys. Sipaise broilerin pintaan öljyistä barbeque-kastiketta ja anna paistua herkullisen meheväksi.
Nauti grillattu kokonainen broileri rennosti sormisyötävänä dippikastikkeiden kanssa.
Grillattu kokonainen broileri ja viinisuositus