Myskikurpitsarisotto on helppo valmistaa ja rentouttavan kokkailun lomassa voi vaikka nauttia lasin viiniä!
Ohje
Halkaise myskikurpitsa, poista siemenet ja rihmasto. Leikkaa kurpitsa lohkoihin ja lisää ne sekä 1 dl vettä kattilaan ja anna hautua n. 25 min, kunnes kurpitsa lohkot ovat pehmeitä. Lopuksi soseuta kurpitsalohkot sauvasekoittimella.
Lisää öljy ja sipulit pannulle ja kuullota. Tämän jälkeen lisää risottoriisi ja anna lämmetä pannulla n. 2 min. Lopuksi lisää valkoviini ja anna sen vetäytyä.
Kiehauta 6 dl vettä ja lisää 2 kpl kasvisliemikuutioita kiehuvaan veteen.
Säädä pannu miedolle lämmölle ja lisää n. 1 dl vettä kerrallaan risottoon ja sekoita tasaiseen tahtiin. Lisää vettä aina sen mukaan, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää vettä niin kauan kuin risotto on löysää, mutta siinä on kuitenkin pientä purutuntumaa.
Lisää soseutettu kurpitsa risottoon ja sekoita kunnolla. Anne vetäytyä.
Lopuksi lisää joukkoon parmesaani ja sekoita. Lisää myös suola ja mustapippuri.
Kruunaa annos prosciuttolla, kurpitsan siemenillä ja tuoreella basilikalla.
Nauti myskikurpitsarisotto Casillero del Diablo Reserva Chardonnay -viinin kanssa!