Pistaasipestopasta on loistava twisti perinteisiin basilika pohjaisiin pastoihin. Tämä raikas ja pähkinäinen pasta vie kielen mennessään!
Ohje
Laita pastavesi kiehumaan, lisää keitinveteen suolaa ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää, säästä noin 1 dl pastan keitinvettä kastikkeeseen.
Samalla kun pasta kiehuu, irrota pistaasipähkinöiden kuoret ja revi basilikan lehtiä ruukusta.
Raasta parmesaani ja mittaa öljyn määrä astiaan valmiiksi.
Lisää pistaasipähkinät, basilika, öljy ja parmesaani blenderiin. Purista sitruuna joukkoon ja lisää suola sekä pippuri. Sekoita tiiviiksi massaksi.
Lisää pasta pannulle ja perään pistaasipestokastike. Lisää pastan keitinvettä hiljalleen samalla sekoittaen pastaa.
Annostele ruoka lautaselle ja koristele basilikalla, parmesaanilla sekä mozzarella siivuilla.
Nauti pistaasipestopasta Diablo Golden Chardonnay -viinin kanssa!