Possupata

Resepti

Jaa sivu:

6 annosta
180 min
Porsas icon

Syysillallinen ystävien kanssa? – Ruokatoimittaja Mari Moilasen syksyisellä possupadalla onnistut varmasti!

800 g porsaan niskaa kuutioina

2 rkl voita
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
8 pientä salottisipulia
3 dl siivutettuja tatteja tai suppilovahveroita
2-3 lehtisellerin vartta
1 pkt pekonia
3 kokonaista valkosipulinkynttä
2 dl valkoviiniä
1- 2 dl lihalientä
1 rkl dijonia
1- 2 rkl hunajaa
2 laakerinlehteä
2 oksaa rosmariinia

Ohje

Ohje:

Nosta liha huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen valmistusta. Kuori salottisipulit ja silppua pekonisiivut

Ruskista porsaskuutiot paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa muutamassa erässä. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta isoon pataan. Kuullota pannulla myös sipulit ja lehtiselleri. Lisää ne pataan.

Ruskista lopuksi sienet ja pekonit ja lisää ne pataan yhdessä kuorittujen kokonaisten valkosipulinkynsien kanssa. Lisää pannulle tarvittaessa rasvaa.

Kiehauta valkoviini ja liemi paistinpannulla ja kaada neste ainesten päälle. Sekoita joukkoon sinappi ja hunaja. Lisää lopuksi laakerinlehdet sekä rosmariinin oksat.

Peitä pata kannella ja nosta uuniin. Kypsennä 175 asteessa noin 2 tuntia, kunnes liha on mureaa.

 

Makuhetkiä suosittelee juomaksi

11,49 €
Makuhetkiä

Possupata

Tulostettu: 19.9.2024 18:53 Lähde: makuhetkia.fi

Resepti

Annosmäärä: 6 annosta
Valmistusaika: 180 min

Syysillallinen ystävien kanssa? – Ruokatoimittaja Mari Moilasen syksyisellä possupadalla onnistut varmasti!

800 g porsaan niskaa kuutioina

2 rkl voita
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
8 pientä salottisipulia
3 dl siivutettuja tatteja tai suppilovahveroita
2-3 lehtisellerin vartta
1 pkt pekonia
3 kokonaista valkosipulinkynttä
2 dl valkoviiniä
1- 2 dl lihalientä
1 rkl dijonia
1- 2 rkl hunajaa
2 laakerinlehteä
2 oksaa rosmariinia

Ohje

Ohje:

Nosta liha huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen valmistusta. Kuori salottisipulit ja silppua pekonisiivut

Ruskista porsaskuutiot paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa muutamassa erässä. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta isoon pataan. Kuullota pannulla myös sipulit ja lehtiselleri. Lisää ne pataan.

Ruskista lopuksi sienet ja pekonit ja lisää ne pataan yhdessä kuorittujen kokonaisten valkosipulinkynsien kanssa. Lisää pannulle tarvittaessa rasvaa.

Kiehauta valkoviini ja liemi paistinpannulla ja kaada neste ainesten päälle. Sekoita joukkoon sinappi ja hunaja. Lisää lopuksi laakerinlehdet sekä rosmariinin oksat.

Peitä pata kannella ja nosta uuniin. Kypsennä 175 asteessa noin 2 tuntia, kunnes liha on mureaa.

 

Suositeltuja reseptejä

Ruoat:
4 annosta
20 min
Porsas icon
Salaatit ja kasvisruoat icon
Parsa on kevään herkku. Kääräise suolainen pekoni parsan ympärille ja nauti raikkaan chileläisen valkoviinin kera. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen herkullista parsareseptiä. Täydellinen viinisuositus parsalle on Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc -viini.
Nauta icon
Porsas icon
Birria-tacot ja viskitynnyrissä kypsytetty 1000 Stories Zinfandel ovat jumalainen yhdistelmä. Kypsän hedelmäinen, mausteinen viini ja maukkaat lihatacot ovat makuelämys vailla vertaa.
10 annosta
Porsas icon
Seurustelujuoma icon
Possurillette on mainio pikkujoulun naposteltava tai joulupöydän alkupala. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen possurillette-reseptiä ja Casillero del Diablo -punaviiniä.
6 annosta
180 min
Porsas icon

Tutustu myös näihin mahdollisuuksiin

75 cl /
Chile
10,99 €
150 cl /
Espanja
15,99 €
75 cl /
Chile
13,99 €
100 cl /
Chile
10,98 €
75 cl /
Yhdysvallat
15,99 €
75 cl /
Chile
7,99 €
300 cl /
Chile
34,48 €
75 cl /
Chile
7,67 €

VCT FINLAND OY
Sörnäisten rantatie 27 C, 4krs. 00500 Helsinki
Puhelin: 09 278 4265
info@vctfinland.com

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.