Ohje
Uudet perunat:
Pese perunat. Keitä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Valuta vesi pois ja koristele uudet perunat tuoreella tillillä.
Tarjoa uudet perunat skagenrörän ja tillimoussen kanssa.
Skagenrörä, rapumössö:
Keitä munat kypsiksi. Jäähdytä ja kuori.
Valuta sulaneet ravut ja hienonna veitsellä rapuja vähän pienemmiksi.
Hienonna ruohosipuli.
Sekoita kulhossa ranskankerma, ravut, ruohosipuli ja haarukalla hienonnetut kananmunat.
Sekoita ja mausta seos puolikkaan sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla. Lisää mustapippuria ja ripaus suolaa.
Tillimousse:
Laita ruukullinen tilliä sauvasekoittimen kulhoon. Lisää noin 1 rkl oliiviöljyä ja soseuta. Tarvittaessa voit lisätä tilkan öljyä.
Sekoita tilliseos tuorejuustoon, mausta tarvittaessa suolalla.
Viinisuositus uusille perunoille
Casillero del Diablo Sauvignon Blanc | Muscat | Riesling 1,5 L