Vegaanisten viinien kysyntä on kasvanut samalla kun vegaaninen ruokavalio on kasvattanut suosiotaan. Vegaanisiin vaihtoehtoihin kiinnitetään nykyään paljon enemmän huomiota, etenkin nuorten kuluttajien keskuudessa.
Mikä tekee viinin vegaaniseksi?
Vaikka viini on maataloustuote ja käynyttä rypälemehua, niin automaattisesti se ei ole vegaanista. Viinin valmistuksessa viini jää hieman sameaksi ja esteettisistä syistä viini halutaan nauttia puhtaana ja kirkkaana. Jotta viini saataisiin kirkkaaksi ja houkuttelevan näköisemmäksi, on valmistusprosessin yhteydessä viiniin lisätty eläinperäisiä ainesosia kuten liivatetta, kananmunaa, kaseiinia ta kalaliimaa. Vegaanisissa viineissä nämä ainesosat ovat jätetty pois ja ne on korvattu kasvisperäisillä proteiineilla.
Lue lisää vegaanisesta viinistä!