Tänä syksynä Casillero del Diablo Reserva -punaviinit tarjoavat juuri sopivan annoksen tummaa hedelmäisyyttä ja metsäistä mausteisuutta, joka sopii täydellisesti syksyisten ruokien kylkeen. Olitpa sitten liha-, kasvis- tai naposteluherkkujen ystävä, jokaiselle viinille – Shiraz, Cabernet Sauvignon ja Malbec – löytyy kolme erityistä ruokaparia, jotka vievät makumatkalle syksyn tunnelmiin. Poimi oma suosikkisi ja nauti!
Casillero del Diablo Reserva Shiraz
Makuparit:
Poromakkarat ja puolukkasalsa: Paista poromakkarat kullanruskeiksi ja valmista puolukkasalsa puolukoista, punasipulista, hunajasta ja limetistä. Poromakkaran täyteläinen, riistainen maku täydentyy Shirazin tummilla hedelmäisillä ja mokkaisilla sävyillä, ja puolukkasalsan raikkaus tuo annokseen tasapainoa. (Liha)
Herkkutattipasta: Yhdistä voissa paistetut herkkutatit keitettyyn pastaan ja lisää joukkoon mascarponea sekä yrttejä, kuten timjamia. Sienten umamisuus ja mascarponen täyteläisyys nostavat viinin tummat hedelmäiset ja mausteiset sävyt upeasti esiin. (Kasvis)
Paistettu halloumi ja lakkahillo: Paista halloumi kullanruskeaksi ja tarjoile lakkahillon kanssa. Halloumin suolaisuus ja lakkahillon hapokas makeus muodostavat viinin mausteisten aromien kanssa täydellisen makuparin. (Naposteluun)
Casillero del Diablo Reserva Cabernet Sauvignon
Makuparit:
Karitsan paahtopaisti ja paahdetut juurekset: Hiero karitsan paahtopaisti yrteillä ja valkosipulilla ja paista uunissa, kunnes liha on sopivan mureaa (sisälämpötila 58 °C). Paahdetut syysjuurekset, kuten porkkana, palsternakka ja punajuuri, tuovat annokseen syvyyttä ja täydentävät viinin tammen ja kypsän hedelmän aromeja. (Liha)
Savustettu punajuuripihvi ja vuohenjuustokreemi: Savusta punajuuret kevyesti tai käytä nestemäistä savuaromia ennen uunikypsennystä. Valmista vuohenjuustokreemi sekoittamalla pehmeää vuohenjuustoa ja hieman kermaa tai kermaviiliä, ja mausta suolalla sekä pippurilla. Voimakkaan makuinen vuohenjuusto tuo tasapainoa viinin paahteisille ja vaniljaisille sävyille. (Kasvis)
Tryffeliranskalaiset: Paista juureksista ranskalaisia uunissa ja ripottele päälle tryffelisuolaa. Tryffelin aromit täydentävät viinin hienostuneen marjaisia piirteitä. (Naposteluun)
Casillero del Diablo Reserva Malbec
Makuparit:
Pippuripihvi ja tryffelimuussi: Mausta naudanpihvit reilulla pippurilla ja valmista tryffelimuussi keittämällä perunat pehmeiksi ja muussaamalla ne tryffeliöljyllä ja voilla maustetuksi soseeksi. Tryffelin maanläheisyys korostaa viinin runsasta marjaisuutta, kun taas pippuri tuo esiin viinin mausteista puolta. (Liha)
Sienirisotto: Valmista sienirisotto paistetuista kantarelleista tai suppilovahveroista. Sienet ja risoton kermaisuus pehmentävät viinin hapokkuutta, jolloin sen marjaiset piirteet pääsevät loistamaan. (Kasvis)
Paahdetut viinirypäleet, pähkinät ja sinihomejuusto: Malbecin hedelmäisyys ja sen tyypillinen pippurisuus täydentävät sinihomejuuston suolaisuutta. Paahda viinirypäleet uunissa ja tarjoile erilaisten pähkinöiden ja sinihomejuustomurun kanssa. Sinihomejuuston suolaisuus tuo viinin pitkään jälkimakuun miellyttävän kontrastin. (Naposteluun)
Näillä yhdistelmillä saat Casillero del Diablo Reserva -punaviineistä parhaat puolet esiin ja luot syksyn tunnelmaa ruokapöytään.
PS. Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable Wines of Chile– ja B-Corp-sertifioinnit.