Jaa sivu

5 x Paras Luomuviini

Julkaistu: 4.1.2022

Mitä luomuviini käytännössä tarkoittaa?

Luomu tai luonnonmukainen viini on sanansa mukaisesti valmistettu luonnonmukaisin menetelmin ilman kemiallisia lannoitteita tai tuholaisten- ja rikkaruohotorjunta-aineita. Kemikaalien pois jättäminen viininviljelyssä suojelee maaperää ja ympäristöä sekä se on terveysetu viinitarhojen työntekijöille. Kemikaalien käyttö heikentää viiniköynnösten luonnollista vastustuskykyä ja näin ollen vaikuttaa rypäleiden laatuu ja määrään.

Luomuviinitarhoilla tuholaisia torjutaan luonnonmukaisin menetelmin. Luomuviinin valmistuksessa auttavat niin sanotut “eläin partnerit”, jotka pitävät viiniköynnöksistä huolta syömällä rikkaruohoja ja tuholaisia, jotka voisivat vahingoittaa köynnöksiä. Luomuviinitarhoilla voitkin nähdä tepastelemassa alpakoita, hevosia sekä kanoja ja ankkoja.

 

Emilianan viinitarhoilla auttavat niin sanotut “eläin partnerit”, jotka pitävät viiniköynnöksistä huolta syömällä rikkaruohoja ja tuholaisia, jotka voisivat vahingoittaa köynnöksiä.

 

Hyvä luomuviini sopii monipuolisesti erilaisille ruoille

Chilen johtavan luomuviinin tuottaja, Emiliana Organic Vineyards, tuottaa kaikki viininsä luonnonmukaisesti, jonka lisäksi viinit ovat vegaaniystävällisiä ja valmistettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Emilianan luomuviinit ovat keränneet niin kansainvälistä kuin kotimaista tunnustusta niiden erinomaisesta laadusta.

Emilianan luomu ja vegaaniset viinit sopivat niin seurusteluun ja nautiskeluun kuin myös hieman parempaan illallispöytään ja juhlaan. Oli sitten pöydässä kevyempää kasvisruokaa tai tuhdimpaa lihaa, niin jokaiselle aterialle löytyy sopiva viininsä. Katso alta meidän 5 x parasta luomuiviiniä! 

Jaa sivu

Birds of Paradise Malbec

Mehevä ja hilloinen

10,99 €

/

75 cl

/

Alko

Malbec-viinien ystäville! Täyteläinen ja keskitanniininen viini tarjoaa tummaa marjaa ja kevyttä tammea. Tämä Malbec viini on loistava seurusteluviini, mutta sopii myös liharuokien ja juustojen pariksi! Luomuviinitalo Emiliana on 90-luvun lopulta asti tuottanut kaikki viininsä luonnonmukaisesti ja on tänä päivänä Chilen suurin luomuviinien tuottaja. Kaikki viinit ovat myös vegaaneja ja Sustainable

Birds of Paradise Organic Riesling

Vivahteikas ja ryhdikäs

10,99 €

/

75 cl

/

Alko

Riesling-rypäleestä löytyy kaikki, mitä suomalainen viininkuluttaja kaipaa. Vivahteikas ja ryhdikäs Birds of Paradise Riesling tarjoilee viheromenaa, persikkaa ja sitruksista makua. Tämä raikas riesling sopii kalapöytään, pikkusuolaisille ja seurusteluun!  

Adobe Reserva Rosé

10,99 €

/

75 cl

/

Alko

Tämä suomalaisten kestosuosikki ei hirveästi esittelyjä kaipaa! Tämä on roseeviini, joka on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen – oletko jo tutustunut? Adobe Reserva Rosé on marjainen luomurosee, joka on täynnä raikasta vadelmaa, mansikkaa ja persikkaa. Puhdaspiirteinen ja kuiva roseeviini, johon pirteä hapokkuus tuo eloisuutta. Kokeile runsaiden salaattien, kevyiden pastojen ja vähärasvaisen

Adobe Reserva Gewürztraminer

Vivahteikas ja ryhdikäs

10,99 €

/

75 cl

/

Alko

Viinilehden 4 tähden LÖYTÖ-viini! Adobe Reserva Geürztraminer luomuvalkoviini tarjoilee eksoottista hedelmää, kuten päärynää, rusinaa ja sitruksisuutta. Aromissa myös kukkaista ja makean mausteista vivahdetta. Kuiva maku ja eloisa hedelmähapokkuus tekee viinistä ryhdikkään ja nautittavan. Erinomainen ruokaviini aasialaissävytteiselle ruoalle. Sopii myös kala- ja äyriäisruoille sekä itämaiseen tapaan maustetuille kevyille ruoille. Suomalaisten suosima

Adobe Organic Red Blend

Mehevä ja hilloinen

11,49 €

/

75 cl

/

Alko

Kolmesta rypälelajikkeesta Suomen markkinoita varten valmistettu täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen ja kevyen vaniljainen luomuviini. Emiliana on 90-luvun lopulta asti tuottanut kaikki viininsä luonnonmukaisesti ja on tänä päivänä Chilen suurin orgaanisten viinien tuottaja. Kaikki viinit ovat myös vegaaniystävällisiä ja ovat vastuullisesti tuotettuja (Sustainable Wines of Chile)

Viinit, jotka ovat saaneet Viinilehti LÖYTÖ -arvostelun, ovat hintaansa nähden erinomaisen laadukkaita. Katso 5 X Löytö -viini!
Nappaa täältä viinivinkit erilaisten take away -ruokien pariksi ja herkuttele!
Kalifornia on paljon muutakin kuin filmitähtiä, upeita hiekkarantoja ja huipputeknologian mekka. Se on yksi maailman suurimmista viinintuottajista!

Syksyn kiehtovin punaviiniuutuus sytyttää: Diablo Volcanic nyt Alkossa

Syksy on täyteläisten punaviinien aikaa, ja pimenevät illat saavat kaipaamaan viiniltä syvyyttä, pehmeyttä ja intensiivisyyttä.

Etsinnässä loistava sieniviini? Pinot Noir on sienisesongin ykkönen

Syksy on sienten ystävien suosikkivuodenaika – ja Pinot Noir -fanien myös, ovathan rypäleestä tehdyt punaviinit loistavia sieniviinejä!

Uutuus nyt Alkossa: Devil’s Carnaval muuttaa käsityksesi viinistä

Elämä on juhlaa, ja nyt siitä nautitaan uudella tavalla. Casillero del Diablon uusi viinisarja Devil’s Carnaval on suunniteltu nuorekkaaseen makuun ja rentoon kippistelyyn, vastavedoksi perinteiselle viinimaailmalle.

4 x paras roseeviini vappuun

Vappuna suomalaiset lähtevät ulos ja kevät voi alkaa. Piknikit ja brunssit ovat vappupäivän perinteitä ja monilla alkaa myös grilli- ja roseeviinikausi. Mikä on paras roseeviini vappuun? Kurkkaa vinkkimme.

Pääsiäisen parhaat punaviinit – “Tyylikäs huippuviini” on löytö

Punaviini kuuluu pääsiäiseen! Valitse oikea viini lampaalle, juustoille ja vaikka suklaan kanssa nautiskeluun – tässä neljä erinomaista punaviiniä pääsiäiseen.

5 x Viinilehti Löytö -viini

Viinit, jotka ovat saaneet Viinilehti LÖYTÖ -arvostelun, ovat hintaansa nähden erinomaisen laadukkaita. Katso 5 X Löytö -viini!

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.