Jaa sivu

5 x Paras Vegaaninen viini

Julkaistu: 1.2.2022

Vegaanisten viinien kysyntä on kasvanut samalla kun vegaaninen ruokavalio on kasvattanut suosiotaan. Vegaanisiin vaihtoehtoihin kiinnitetään nykyään paljon enemmän huomiota, etenkin nuorten kuluttajien keskuudessa.

 


Mikä tekee viinin vegaaniseksi? 

Vaikka viini on maataloustuote ja käynyttä rypälemehua, niin automaattisesti se ei ole vegaanista. Viinin valmistuksessa viini jää hieman sameaksi ja esteettisistä syistä viini halutaan nauttia puhtaana ja kirkkaana. Jotta viini saataisiin kirkkaaksi ja houkuttelevan näköisemmäksi, on valmistusprosessin yhteydessä viiniin lisätty eläinperäisiä ainesosia kuten liivatetta, kananmunaa, kaseiinia ta kalaliimaa. Vegaanisissa viineissä nämä ainesosat ovat jätetty pois ja ne on korvattu kasvisperäisillä proteiineilla.

Lue lisää vegaanisesta viinistä!

 

Tutustu alta suosittuihin vegaanisiin viineihin! 

Jaa sivu

Adobe Reserva Cabernet Sauvignon | Merlot

Roteva ja voimakas

10,99 €

/

75 cl

/

Alko

Adobe Cabernet Sauvignon on täyteläisen ja voimakkaan punaviinin ystävälle! Tuoksussa mustaherukkaa, luumua ja karhunvatukkaa sekä tammitynnyrikypsytyksen tuomaa paahteisuutta. Täyteläinen ja nuorekas maku seuraa tuoksua, lisäten maaperän muhevia vivahteita. Pehmeät tanniinit ja napakka hapokkuus tekevät viinistä eloisan. Viini on nautiskeluviininä omiaan, mutta sopii erinomaisesti myös voimakkaiden juustojen ja liharuokien kumppaniksi. Emiliana

Birds of Paradise Organic Riesling

Vivahteikas ja ryhdikäs

10,99 €

/

75 cl

/

Alko

Riesling-rypäleestä löytyy kaikki, mitä suomalainen viininkuluttaja kaipaa. Vivahteikas ja ryhdikäs Birds of Paradise Riesling tarjoilee viheromenaa, persikkaa ja sitruksista makua. Tämä raikas riesling sopii kalapöytään, pikkusuolaisille ja seurusteluun!  

Adobe Reserva Rosé

10,99 €

/

75 cl

/

Alko

Tämä suomalaisten kestosuosikki ei hirveästi esittelyjä kaipaa! Tämä on roseeviini, joka on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen – oletko jo tutustunut? Adobe Reserva Rosé on marjainen luomurosee, joka on täynnä raikasta vadelmaa, mansikkaa ja persikkaa. Puhdaspiirteinen ja kuiva roseeviini, johon pirteä hapokkuus tuo eloisuutta. Kokeile runsaiden salaattien, kevyiden pastojen ja vähärasvaisen

Adobe Reserva Chardonnay

Pirteä ja hedelmäinen

10,99 €

/

75 cl

/

Alko, Ravintolamyynti

Emiliana on 90-luvun lopulta asti tuottanut kaikki viininsä luonnonmukaisesti ja on tänä päivänä Chilen suurin orgaanisten viinien tuottaja. Kaikki viinit ovat myös vegaaniystävällisiä sekä vastuullisesti tuotettuja (Sustainable Wines of Chile).  

Adobe Organic Red Blend

Mehevä ja hilloinen

11,49 €

/

75 cl

/

Alko

Kolmesta rypälelajikkeesta Suomen markkinoita varten valmistettu täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen ja kevyen vaniljainen luomuviini. Emiliana on 90-luvun lopulta asti tuottanut kaikki viininsä luonnonmukaisesti ja on tänä päivänä Chilen suurin orgaanisten viinien tuottaja. Kaikki viinit ovat myös vegaaniystävällisiä ja ovat vastuullisesti tuotettuja (Sustainable Wines of Chile)

Vuoden Viinit 2021 -kilpailu Vuoden Viinit Kilpailu ry järjestää vuosittain vuoden viinit -kilpailun, jonka tarkoituksena on kasvattaa viinien tuntemusta kuluttajien keskuudessa sekä edistää viinikulttuurin leviämistä Suomessa. Vuoden Viinit -kilpailun merkityksestä...

Mitä luomuviini käytännössä tarkoittaa? Luomu tai luonnonmukainen viini on sanansa mukaisesti valmistettu luonnonmukaisin menetelmin ilman kemiallisia lannoitteita tai tuholaisten- ja rikkaruohotorjunta-aineita. Kemikaalien pois jättäminen viininviljelyssä suojelee maaperää ja ympäristöä sekä...

Alkon valikoimaan on saapunut uusi punaviini rotevan ja voimakkaan -makutyylin ystäville! Emiliana Organic Vineyards -tuottajalta on saapunut uusi premium-tason 1,5 litran hanapakkaus, Novas Gran Reserva Cabernet Sauvignon hanapakkaus, tarjoilee täyteläisen...

Syksyn kiehtovin punaviiniuutuus sytyttää: Diablo Volcanic nyt Alkossa

Syksy on täyteläisten punaviinien aikaa, ja pimenevät illat saavat kaipaamaan viiniltä syvyyttä, pehmeyttä ja intensiivisyyttä.

Etsinnässä loistava sieniviini? Pinot Noir on sienisesongin ykkönen

Syksy on sienten ystävien suosikkivuodenaika – ja Pinot Noir -fanien myös, ovathan rypäleestä tehdyt punaviinit loistavia sieniviinejä!

Uutuus nyt Alkossa: Devil’s Carnaval muuttaa käsityksesi viinistä

Elämä on juhlaa, ja nyt siitä nautitaan uudella tavalla. Casillero del Diablon uusi viinisarja Devil’s Carnaval on suunniteltu nuorekkaaseen makuun ja rentoon kippistelyyn, vastavedoksi perinteiselle viinimaailmalle.

4 x paras roseeviini vappuun

Vappuna suomalaiset lähtevät ulos ja kevät voi alkaa. Piknikit ja brunssit ovat vappupäivän perinteitä ja monilla alkaa myös grilli- ja roseeviinikausi. Mikä on paras roseeviini vappuun? Kurkkaa vinkkimme.

Pääsiäisen parhaat punaviinit – “Tyylikäs huippuviini” on löytö

Punaviini kuuluu pääsiäiseen! Valitse oikea viini lampaalle, juustoille ja vaikka suklaan kanssa nautiskeluun – tässä neljä erinomaista punaviiniä pääsiäiseen.

5 x Viinilehti Löytö -viini

Viinit, jotka ovat saaneet Viinilehti LÖYTÖ -arvostelun, ovat hintaansa nähden erinomaisen laadukkaita. Katso 5 X Löytö -viini!

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.