Rydbergin pihvi

Resepti

Jaa sivu:

4 annosta
30 min
Riista icon

Herkullinen Rydbergin pihvi eli fiini pyttipannu valmistuu käden käänteessä! Psst, katso viinisuositus alta! 🍷

600 g peuran tai hirven paistia
1 kg perunaa (jauhoinen lajike)
3 keltasipulia
4 kananmunaa
½ ruukku lehtipersiljaa
Maustamiseen suolaa ja mustapippuria
Paistamiseen voita ja öljyä

 

Sinappikermakastike

2 dl kuohukermaa
1 rkl sinappijauhetta
1 rkl sokeria
¼ tl suolaa
1 rkl balsamicoetikkaa
1 rkl kokojyväsinappia

Ohje

Ohje

Valmista ensin kastike. Vatkaa ainekset keskenään sähkövatkaimella, kunnes seos hieman paksuuntuu. Laita kastike viileään odottamaan tarjoilua.

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Leikkaa liha tasakokoisiksi kuutioiksi.

Pese, kuori ja lohko perunat tasakokoisiksi paloiksi. Keitä perunakuutiot puolikypsiksi ja valuta hyvin.

Hienonna sipuli ja ruskista se öljyssä pannulla. Siirrä sipulit sivuun ja ruskista seuraavaksi pannulla perunakuutiot voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Mausta suolalla.

Pyyhi pannu puhtaaksi. Sulata pannussa voi, lisää tilkka öljyä ja ruskista lihat kauttaaltaan. Kypsennä lihakuutiot kypsyydeltään mediumiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita perunoiden joukkoon sipulit ja liha. Hienonna lehtipersilja ja ripottele se ruoan päälle.

Erottele keltuaiset valkuaisista ja tarjoa keltuaiset erikseen joko annosten päällä tai puhtaissa munankuorissa. Tarjoa lisäksi sinappikermaa.

Makuhetkiä suosittelee juomaksi

Kana ja kalkkuna icon
Porsas icon
Seurustelujuoma icon
Chile
75 cl /
13,99 €
Makuhetkiä

Rydbergin pihvi

Tulostettu: 20.9.2024 00:31 Lähde: makuhetkia.fi

Resepti

Annosmäärä: 4 annosta
Valmistusaika: 30 min

Herkullinen Rydbergin pihvi eli fiini pyttipannu valmistuu käden käänteessä! Psst, katso viinisuositus alta! 🍷

600 g peuran tai hirven paistia
1 kg perunaa (jauhoinen lajike)
3 keltasipulia
4 kananmunaa
½ ruukku lehtipersiljaa
Maustamiseen suolaa ja mustapippuria
Paistamiseen voita ja öljyä

 

Sinappikermakastike

2 dl kuohukermaa
1 rkl sinappijauhetta
1 rkl sokeria
¼ tl suolaa
1 rkl balsamicoetikkaa
1 rkl kokojyväsinappia

Ohje

Ohje

Valmista ensin kastike. Vatkaa ainekset keskenään sähkövatkaimella, kunnes seos hieman paksuuntuu. Laita kastike viileään odottamaan tarjoilua.

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Leikkaa liha tasakokoisiksi kuutioiksi.

Pese, kuori ja lohko perunat tasakokoisiksi paloiksi. Keitä perunakuutiot puolikypsiksi ja valuta hyvin.

Hienonna sipuli ja ruskista se öljyssä pannulla. Siirrä sipulit sivuun ja ruskista seuraavaksi pannulla perunakuutiot voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Mausta suolalla.

Pyyhi pannu puhtaaksi. Sulata pannussa voi, lisää tilkka öljyä ja ruskista lihat kauttaaltaan. Kypsennä lihakuutiot kypsyydeltään mediumiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita perunoiden joukkoon sipulit ja liha. Hienonna lehtipersilja ja ripottele se ruoan päälle.

Erottele keltuaiset valkuaisista ja tarjoa keltuaiset erikseen joko annosten päällä tai puhtaissa munankuorissa. Tarjoa lisäksi sinappikermaa.

Suositeltuja reseptejä

Ruoat:
4 annosta
30 min
Riista icon
Herkullinen Rydbergin pihvi eli fiini pyttipannu valmistuu käden käänteessä!

Tutustu myös näihin mahdollisuuksiin

75 cl /
Chile
13,99 €
75 cl /
Chile
10,99 €
75 cl /
Chile
149,99 €
Chile
30,00 €

VCT FINLAND OY
Sörnäisten rantatie 27 C, 4krs. 00500 Helsinki
Puhelin: 09 278 4265
info@vctfinland.com

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.