Lampaankareet ja kreikkalaiset sitruunaperunat

Resepti

4 annosta
110 min

Pääsiäisen lammasruoka ja sen kanssa nautittu punaviini kuuluu monen suomalaisen juhlapöytään. Kokeile tänä vuonna herkullisia lampaankareita ja kreikkalaisia sitruunaperunoita, kaada lasiin Casillero del Diablo Shiraz -punaviiniä.

Ainekset:

800 g lampaankaretta

Marinadi:

3 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä hienoksi raastettuna
2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
paistamiseen rypsiöljyä ja voita

Kreikkalaiset perunat:

16 pientä jauhoista perunaa
1 ½ dl oliiviöljyä
1 ½ dl vettä
2 sitruunan mehu
4 valkosipulinkynttä hienoksi raastettuna
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl Semolina-jauhoa
1 tl mustapippuria
2 tl suolaa

Jaa sivu:

Ohje

Ohje:

Kuivaa lampaankareet talouspaperilla. Poista lampaankareista ylimääräinen rasva ja kalvot. Puhdista luut ja leikkaa kyljysrivi yksittäisiksi kyljyksiksi.

Sekoita lampaankareiden marinadiainekset keskenään. Hiero marinadi kyljyksiin ja anna maustua vähintään 30 minuuttia.

Kuori perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita muut kreikkalaisten perunoiden ainekset kulhossa keskenään. Lisää perunalohkot kastikkeen joukkoon kulhoon ja pyöräytä sekaisin. Levitä perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja kaada loput kastikkeesta perunoiden päälle.

Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 50 min, kunnes perunat ovat rapeita ja kullanruskeita.

Paista kyljyksiä kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa muutama minuutti molemmilta puolilta. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Ripottele lampaankareiden päälle sormisuolaa maun mukaan ja tarjoile sitruunaperunoiden kanssa.

 

Vinkki:

Pääsiäisen lammasruoka ansaitsee arvoisensa viinin. Viinivalintaan vaikuttavat lihan osa, valmistustapa ja käytetyt mausteet. Valitse viiniksi runsasarominen, jopa hiukan mausteinen, keskitäyteläinen tai täyteläinen punaviini. Casillero del Diablo Shiraz on hyvä valinta pääsiäisen lammasruoille. Kurkkaa myös pääsiäisen karitsalihapullat -resepti.

 

Makuhetkiä suosittelee juomaksi

Makuhetkiä

Lampaankareet ja kreikkalaiset sitruunaperunat

Tulostettu: 9.11.2024 18:13 Lähde: makuhetkia.fi

Resepti

Annosmäärä: 4 annosta
Valmistusaika: 110 min

Pääsiäisen lammasruoka ja sen kanssa nautittu punaviini kuuluu monen suomalaisen juhlapöytään. Kokeile tänä vuonna herkullisia lampaankareita ja kreikkalaisia sitruunaperunoita, kaada lasiin Casillero del Diablo Shiraz -punaviiniä.

Ainekset:

800 g lampaankaretta

Marinadi:

3 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä hienoksi raastettuna
2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
paistamiseen rypsiöljyä ja voita

Kreikkalaiset perunat:

16 pientä jauhoista perunaa
1 ½ dl oliiviöljyä
1 ½ dl vettä
2 sitruunan mehu
4 valkosipulinkynttä hienoksi raastettuna
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl Semolina-jauhoa
1 tl mustapippuria
2 tl suolaa

Ohje

Ohje:

Kuivaa lampaankareet talouspaperilla. Poista lampaankareista ylimääräinen rasva ja kalvot. Puhdista luut ja leikkaa kyljysrivi yksittäisiksi kyljyksiksi.

Sekoita lampaankareiden marinadiainekset keskenään. Hiero marinadi kyljyksiin ja anna maustua vähintään 30 minuuttia.

Kuori perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita muut kreikkalaisten perunoiden ainekset kulhossa keskenään. Lisää perunalohkot kastikkeen joukkoon kulhoon ja pyöräytä sekaisin. Levitä perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja kaada loput kastikkeesta perunoiden päälle.

Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 50 min, kunnes perunat ovat rapeita ja kullanruskeita.

Paista kyljyksiä kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa muutama minuutti molemmilta puolilta. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Ripottele lampaankareiden päälle sormisuolaa maun mukaan ja tarjoile sitruunaperunoiden kanssa.

 

Vinkki:

Pääsiäisen lammasruoka ansaitsee arvoisensa viinin. Viinivalintaan vaikuttavat lihan osa, valmistustapa ja käytetyt mausteet. Valitse viiniksi runsasarominen, jopa hiukan mausteinen, keskitäyteläinen tai täyteläinen punaviini. Casillero del Diablo Shiraz on hyvä valinta pääsiäisen lammasruoille. Kurkkaa myös pääsiäisen karitsalihapullat -resepti.

 

Suositeltuja reseptejä

Ruoat:
4 annosta
110 min
Lammas icon
Pääsiäisen lammasruoka ja sen kanssa nautittu punaviini kuuluu monen suomalaisen juhlapöytään. Kokeile tänä vuonna herkullisia lampaankareita ja kreikkalaisia sitruunaperunoita, kaada lasiin Casillero del Diablo Shiraz -punaviiniä.
6 annosta
60 min
Lammas icon
Karitsalihapullat on rennon juhlava pääsiäisruoka, josta herkuttelee koko suku. Karitsalihapullien salaisuus on Lähi-idän mausteet ja yrtit, joiden makumaailmaan istuu täydellisesti myös pääsiäisviini Casillero del Diablo Shiraz.

Katso myös nämä viinit

75 cl /
Yhdysvallat
16,00 €
75 cl /
Chile
150,00 €
Chile
30,00 €
75 cl /
Yhdysvallat
16,59 €

VCT FINLAND OY
Sörnäisten rantatie 27 C, 4krs. 00500 Helsinki
Puhelin: 09 278 4265
info@vctfinland.com

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.