Ohje:
Kuivaa lampaankareet talouspaperilla. Poista lampaankareista ylimääräinen rasva ja kalvot. Puhdista luut ja leikkaa kyljysrivi yksittäisiksi kyljyksiksi.
Sekoita lampaankareiden marinadiainekset keskenään. Hiero marinadi kyljyksiin ja anna maustua vähintään 30 minuuttia.
Kuori perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita muut kreikkalaisten perunoiden ainekset kulhossa keskenään. Lisää perunalohkot kastikkeen joukkoon kulhoon ja pyöräytä sekaisin. Levitä perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja kaada loput kastikkeesta perunoiden päälle.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 50 min, kunnes perunat ovat rapeita ja kullanruskeita.
Paista kyljyksiä kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa muutama minuutti molemmilta puolilta. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Ripottele lampaankareiden päälle sormisuolaa maun mukaan ja tarjoile sitruunaperunoiden kanssa.
Vinkki:
Pääsiäisen lammasruoka ansaitsee arvoisensa viinin. Viinivalintaan vaikuttavat lihan osa, valmistustapa ja käytetyt mausteet. Valitse viiniksi runsasarominen, jopa hiukan mausteinen, keskitäyteläinen tai täyteläinen punaviini. Casillero del Diablo Shiraz on hyvä valinta pääsiäisen lammasruoille. Kurkkaa myös pääsiäisen karitsalihapullat -resepti.