Millainen hanaviini sopii piknikille tai grillauksen pariin? Entä mikä hanaviini on paras nautiskeluun tai illanistujaisiin? Katso 6 X paras hanaviini kesään!
Hanaviini, tonkka, tönkkä, hanapakkaus tai pahviviini – suomalaisten rakastamalla pakkausformaatilla on monta nimeä. Alkon myyntitilastot kertovat, että melkein puolet myydystä viinistä myydään hanapakkauksissa. Eikä ihme, onhan hanapakkausviini helppokäyttöinen, riittoisa ja hyvin säilyvä. Avattu hanaviini säilyy jääkaapissa säilytettäessä nautittavana jopa neljä viikkoa. Mutta mikä on paras hanaviini kesän eri hetkiin?
Parhaat hanaviinit kesän grilliruoille
Grillatessa käytetään usein vahvoja mausteita ja ruokaan tulee grillistä savun aromeja. Valitse grillilihalle keskimääräistä runsaampia viinejä.
- Erinomainen vaihtoehto tuhdimmalle lihalle ja pihveille Casillero del Diablo Malbec -hanaviini.
- Mikäli grillissä on kanaa tai kasviksia, on monikäyttöinen Viña Maipo Rosé -paras hanaviini.
- Rasvaisen lohikalan ja kanankin kanssa sopii Emiliana Organic Chradonnay -viinipussi.
Paras hanaviini kesäpiknikille
Hanaviini on erinomainen valinta piknikille: ne ovat särkymättömiä, eivät kaadu herkästi ja niistä riittää useammallekin nautiskelijalle. Hanaviini pysyy myös pitkään viileänä. Helteisiin kesäpäiviin sopivat raikkaat rosee- ja valkoviinit.
- Toimiva hanaviini sekä suolaisten ja makeiden piknikherkkujen seuraan ja kesäiseen nautiskeluun on Adobe Organic Rosé -viinipussi tai Viña Maipo Chardonnay -hanaviini.
Parhaat hanaviinit kesämökille laiturinnokkaan tai illanistujaisiin
Mökillä ja illanistujaisissa rentoudutaan hyvän viinin ääressä. Jos tarjolla on maukkaita juustoja ja leikkeleitä, myös viiniin on hyvä panostaa.
- Täydellinen hanaviini kesän nautiskeluun on kätevä ja trendikäs viinipussi Adobe Merlot Cabernet Sauvignon Syrah tai 4 tähden Löytö-viini Adobe Carmenere Cabernet Sauvignon. Molemmat viinit ovat luomuja ja vegaanisia!
Inspiraatiota kesän grillihetkiin:
- Grillatut jättikatkarapu-cantaloupevartaat
- Savuburgeri
- Maukkaat nauta-parsavartaat
- Grillatut tonnikalapihvit ja ananassalsa
- Herkullinen parsaresepti