Pääsiäisen karitsalihapullat

Resepti

Jaa sivu:

6 annosta
60 min
Lammas icon

Karitsalihapullat on rennon juhlava pääsiäisruoka, josta herkuttelee koko suku. Karitsalihapullien salaisuus on Lähi-idän mausteet ja yrtit, joiden makumaailmaan istuu täydellisesti myös pääsiäisviini Casillero del Diablo Shiraz.

Ainekset

400 g karitsan jauhelihaa
300 sika-nautajauhelihaa
1 muna
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1/2 dl minttua hienonnettuna
1/2 tl kaneli
1 tl juustokumina
1 tl korianteri
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl öljyä paistamiseen

Juuressose

700 g perunoita (jauhoinen lajike)
1 (300 g) bataatti
1 (300 g) palsternakka
vettä
1 tl suolaa
2 dl keitinlientä
2 dl kuohukermaa
1/2–1 dl maitoa
100 voita
(suolaa)

Yrttiset siemenet

1 dl pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl minttua hienonnettuna
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2 tl rouhittua roseepippuria
1/2 tl sumac-maustetta
2 tl oliiviöljyä

Koristeluun

1 rkl oliiviöljyä
mintunlehtiä

Ohje

Ohje

Karitsalihapullat:

Sekoita lihat ja muna kulhossa. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna myös minttu. Lisää sipulit ja minttu lihojen joukkoon. Mausta lihaseos ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Muotoile lihapullataikinasta 30–35 pientä lihapullaa. Laita lihapullat leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 min. Nosta lihapullat pois uunista ennen kun ne alkavat ruskistua. Jatka paistamista paistinpannulla. Paista lihapulliin pienessä määrässä öljyä kaunis, ruskea väri.

 

Juuressose:

Kuori ja paloittele juurekset. Keitä juurekset kypsiksi kattilassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinliemi pois, mutta ota talteen 2 dl.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella kattilassa yhdessä keitinliemen (2 dl), kuohukerman, maidon ja voin kanssa. Lisää aluksi ½ dl maitoa ja lisää, jos sose on paksua. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

 

Yrttiset siemenet:

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna myös tuoreyrtit.

Paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniin väriä. Kun ensimmäiset siemenet alkavat ruskistua, lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja yrtit. Paahda, kunnes pinjansiemenet ovat kauniin ruskeita. Nosta pannu pois liedeltä, lisää seokseen roseepippuria, sumac-maustetta ja oliiviöljy. Sekoita.

 

Tarjoilu:

Tarjoile karitsalihapullat juuressoseen kanssa. Ripottele annoksen päälle yrttisiä pinjansiemeniä. Pirskottele pintaan tilkka oliiviöljyä ja koristele mintunlehdillä. Nauti Casillero del Diablo Shiraz -punaviinin kanssa.

 

Vinkki!

Kaipaatko lisää lammasruokaohjeita Casillero del Diablo Shiraz -pääsiäisviinin pariksi? Kurkkaa luomu karitsanpaisti -ohje sekä lampaankareet ja kreikkalaiset sitruunaperunat -resepti.

 

 

Makuhetkiä suosittelee juomaksi

Makuhetkiä

Pääsiäisen karitsalihapullat

Tulostettu: 19.9.2024 19:16 Lähde: makuhetkia.fi

Resepti

Annosmäärä: 6 annosta
Valmistusaika: 60 min

Karitsalihapullat on rennon juhlava pääsiäisruoka, josta herkuttelee koko suku. Karitsalihapullien salaisuus on Lähi-idän mausteet ja yrtit, joiden makumaailmaan istuu täydellisesti myös pääsiäisviini Casillero del Diablo Shiraz.

Ainekset

400 g karitsan jauhelihaa
300 sika-nautajauhelihaa
1 muna
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1/2 dl minttua hienonnettuna
1/2 tl kaneli
1 tl juustokumina
1 tl korianteri
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl öljyä paistamiseen

Juuressose

700 g perunoita (jauhoinen lajike)
1 (300 g) bataatti
1 (300 g) palsternakka
vettä
1 tl suolaa
2 dl keitinlientä
2 dl kuohukermaa
1/2–1 dl maitoa
100 voita
(suolaa)

Yrttiset siemenet

1 dl pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl minttua hienonnettuna
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2 tl rouhittua roseepippuria
1/2 tl sumac-maustetta
2 tl oliiviöljyä

Koristeluun

1 rkl oliiviöljyä
mintunlehtiä

Ohje

Ohje

Karitsalihapullat:

Sekoita lihat ja muna kulhossa. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna myös minttu. Lisää sipulit ja minttu lihojen joukkoon. Mausta lihaseos ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Muotoile lihapullataikinasta 30–35 pientä lihapullaa. Laita lihapullat leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 min. Nosta lihapullat pois uunista ennen kun ne alkavat ruskistua. Jatka paistamista paistinpannulla. Paista lihapulliin pienessä määrässä öljyä kaunis, ruskea väri.

 

Juuressose:

Kuori ja paloittele juurekset. Keitä juurekset kypsiksi kattilassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinliemi pois, mutta ota talteen 2 dl.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella kattilassa yhdessä keitinliemen (2 dl), kuohukerman, maidon ja voin kanssa. Lisää aluksi ½ dl maitoa ja lisää, jos sose on paksua. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

 

Yrttiset siemenet:

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna myös tuoreyrtit.

Paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniin väriä. Kun ensimmäiset siemenet alkavat ruskistua, lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja yrtit. Paahda, kunnes pinjansiemenet ovat kauniin ruskeita. Nosta pannu pois liedeltä, lisää seokseen roseepippuria, sumac-maustetta ja oliiviöljy. Sekoita.

 

Tarjoilu:

Tarjoile karitsalihapullat juuressoseen kanssa. Ripottele annoksen päälle yrttisiä pinjansiemeniä. Pirskottele pintaan tilkka oliiviöljyä ja koristele mintunlehdillä. Nauti Casillero del Diablo Shiraz -punaviinin kanssa.

 

Vinkki!

Kaipaatko lisää lammasruokaohjeita Casillero del Diablo Shiraz -pääsiäisviinin pariksi? Kurkkaa luomu karitsanpaisti -ohje sekä lampaankareet ja kreikkalaiset sitruunaperunat -resepti.

 

 

Suositeltuja reseptejä

Ruoat:
4 annosta
110 min
Lammas icon
Pääsiäisen lammasruoka ja sen kanssa nautittu punaviini kuuluu monen suomalaisen juhlapöytään. Kokeile tänä vuonna herkullisia lampaankareita ja kreikkalaisia sitruunaperunoita, kaada lasiin Casillero del Diablo Shiraz -punaviiniä.
6 annosta
60 min
Lammas icon
Karitsalihapullat on rennon juhlava pääsiäisruoka, josta herkuttelee koko suku. Karitsalihapullien salaisuus on Lähi-idän mausteet ja yrtit, joiden makumaailmaan istuu täydellisesti myös pääsiäisviini Casillero del Diablo Shiraz.

Tutustu myös näihin mahdollisuuksiin

75 cl /
Yhdysvallat
15,99 €
75 cl /
Chile
149,99 €
Chile
30,00 €
75 cl /
Yhdysvallat
15,99 €

VCT FINLAND OY
Sörnäisten rantatie 27 C, 4krs. 00500 Helsinki
Puhelin: 09 278 4265
info@vctfinland.com

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.