Ohje
Karitsalihapullat:
Sekoita lihat ja muna kulhossa. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna myös minttu. Lisää sipulit ja minttu lihojen joukkoon. Mausta lihaseos ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Muotoile lihapullataikinasta 30–35 pientä lihapullaa. Laita lihapullat leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 min. Nosta lihapullat pois uunista ennen kun ne alkavat ruskistua. Jatka paistamista paistinpannulla. Paista lihapulliin pienessä määrässä öljyä kaunis, ruskea väri.
Juuressose:
Kuori ja paloittele juurekset. Keitä juurekset kypsiksi kattilassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinliemi pois, mutta ota talteen 2 dl.
Soseuta kasvikset sauvasekoittimella kattilassa yhdessä keitinliemen (2 dl), kuohukerman, maidon ja voin kanssa. Lisää aluksi ½ dl maitoa ja lisää, jos sose on paksua. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Yrttiset siemenet:
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna myös tuoreyrtit.
Paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniin väriä. Kun ensimmäiset siemenet alkavat ruskistua, lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja yrtit. Paahda, kunnes pinjansiemenet ovat kauniin ruskeita. Nosta pannu pois liedeltä, lisää seokseen roseepippuria, sumac-maustetta ja oliiviöljy. Sekoita.
Tarjoilu:
Tarjoile karitsalihapullat juuressoseen kanssa. Ripottele annoksen päälle yrttisiä pinjansiemeniä. Pirskottele pintaan tilkka oliiviöljyä ja koristele mintunlehdillä. Nauti Casillero del Diablo Shiraz -punaviinin kanssa.
Vinkki!
Kaipaatko lisää lammasruokaohjeita Casillero del Diablo Shiraz -pääsiäisviinin pariksi? Kurkkaa luomu karitsanpaisti -ohje sekä lampaankareet ja kreikkalaiset sitruunaperunat -resepti.