Jaa sivu

Paras hanaviini kesään – 6 x viinisuositusta

Julkaistu: 25.6.2023

Millainen hanaviini sopii piknikille tai grillauksen pariin? Entä mikä hanaviini on paras nautiskeluun tai illanistujaisiin? Katso 6 X paras hanaviini kesään!

 

paras hanaviini
Katso parhaat hanaviinit kesän eri hetkiin!

 

Hanaviini, tonkka, tönkkä, hanapakkaus tai pahviviini – suomalaisten rakastamalla pakkausformaatilla on monta nimeä. Alkon myyntitilastot kertovat, että melkein puolet myydystä viinistä myydään hanapakkauksissa. Eikä ihme, onhan hanapakkausviini helppokäyttöinen, riittoisa ja hyvin säilyvä. Avattu hanaviini säilyy jääkaapissa säilytettäessä nautittavana jopa neljä viikkoa.  Mutta mikä on paras hanaviini kesän eri hetkiin?

 

Parhaat hanaviinit kesän grilliruoille

Grillatessa käytetään usein vahvoja mausteita ja ruokaan tulee grillistä savun aromeja. Valitse grillilihalle keskimääräistä runsaampia viinejä.

 

Paras hanaviini kesäpiknikille

Hanaviini on erinomainen valinta piknikille: ne ovat särkymättömiä, eivät kaadu herkästi ja niistä riittää useammallekin nautiskelijalle. Hanaviini pysyy myös pitkään viileänä. Helteisiin kesäpäiviin sopivat raikkaat rosee- ja valkoviinit.

 

Paras hanaviini
Viña Maipo Rosé on maukas ja monikäyttöinen roseeviini, joka maistuu monien piknikherkkujen kanssa. Myös erinomainen nautiskeluun!

 

Parhaat hanaviinit kesämökille laiturinnokkaan tai illanistujaisiin

Mökillä ja illanistujaisissa rentoudutaan hyvän viinin ääressä. Jos tarjolla on maukkaita juustoja ja leikkeleitä, myös viiniin on hyvä panostaa.

 

 

Inspiraatiota kesän grillihetkiin:

 

Katso alapuolelta 6 x paras hanaviini kesään ja vietä kesä hyvän viinin parissa!

Jaa sivu

Adobe Carmenere | Cabernet Sauvignon

Mehevä ja hilloinen

34,98 €

/

300 cl

/

Alko

⭐⭐⭐⭐-tähden LÖYTÖ! Luomuviini Adobe Carmenere Cabernet Sauvignon hanapakkaus on palkittu Viinilehden löytö-arvostelulla! Tämä arvostelu kertoo viinin poikkeuksellisen hyvästä hinta-laatusuhteesta. Tämä viini kannattaa pitää mielessä ja maistaa! Adobe Carmenere Cabernet Sauvignon viini on väriltään violetinpunainen. Tumman marjaisesta aromimaailmasta on erotettavissa luumua, tummaa kirsikkaa, mustaherukkaa ja kevyttä mausteisuutta. Maku on täyteläinen ja

Adobe Organic Chardonnay

Pirteä ja hedelmäinen

18,49 €

/

150 cl

/

Alko

Emiliana on yksi maailman suurimmista luomuviinitaloista. Kaikki viinit ovat luomuja, vegaaniystävällisiä sekä vastuullisesti tuotettuja (Sustainable Wines of Chile). Emiliana Organic Chardonnay on hyvin monikäyttöinen, leveän hedelmäinen ja raikas valkoviini. Tuoksussa eksoottista hedelmää, sitrusta, limeä ja ananasta. Maku mukailee tuoksua lisäten kevyttä mausteisuutta. Raikas sitruksinen hapokkuus nostaa veden kielelle. Sopii monenlaisten

Adobe Organic Rosé

18,99 €

/

150 cl

/

Alko

Emilianan Adobe Organic Rosé viinipussi ihastuttaa niin maullaan kuin ulkoasullaan! Viini on tyyliltään puolikuiva ja keskihapokas. Makumaailmasta erotettavissa metsämansikkaa, vadelmaa, herukkaa ja hentoa havuisuutta. Viini on myös vegaaniystävällinen, luomu ja kestävän kehityksen -sertifioitu. Emiliana on 90-luvun lopulta asti tuottanut kaikki viininsä luonnonmukaisesti ja on tänä päivänä Chilen suurin orgaanisten viinien

Viña Maipo Rosé

29,98 €

/

300 cl

/

Alko

Kypsän marjainen ja puhdaspiirteinen roseeviini, jossa punaherukkaa, vadelmaa ja mansikkaa. Kuivan maku, joka täydentyy kypsällä marjaisuudella ja hennolla yrttisyydellä. Loistava kumppani vähärasvaisen kalan, salaattien ja kasvisruokien seurana. Hyvin viilennettynä sopii myös seurustelujuomaksi! Viña Maipo roseesta valmistat maukkaan viinidrinkin brunssille! Viinilehti.fi on antanut Viña Maipo Rosé 2021 hanapakkaukselle “LÖYTÖ” -arvion, joka

Casillero del Diablo Malbec

Mehevä ja hilloinen

34,48 €

/

300 cl

/

Alko

Maukas ja tummasävytteinen viini, jossa mustaherukkaa, karhunvatukkaa, tummaa kirsikkainen ja hentoa savuisuutta sekä mausteisuutta. Runsas maku on keskitäyteläinen ja keskitanniininen, josta erotettavissa tammikypsytyksen tuomaa paahteisuutta. Kokeile Casillero del Diablo Malbec -viiniä näiden ruokien kanssa: Nauta-parsavartaiden Savuburgerit Casillero del Diablo -viinien nimi on lähtöisin yli 100 vuoden takaa. Viinitalon omistaja Don

Adobe Merlot | Cabernet Sauvignon | Syrah

Mehevä ja hilloinen

18,49 €

/

150 cl

/

Alko

Adobe Merlot Cabernet Sauvignon Syrah 1,5l viinipussi on valmistettu vain Suomen markkinoille ja viinissä on käytetty suomalaisen viininautiskelijan makuun sopivia viinirypäleitä. Kätevä ja hyvä 1,5l viinipussi on helppo ottaa mukaan mökille, piknikille tai retkelle, johon särkymätön pakkaus on ehdoton. Hanaviinipussi säilyvyys on myös tavallista kierrekorkillista pulloa parempi. Retkiviininä ihan paras!

Syksy on täyteläisten punaviinien aikaa, ja pimenevät illat saavat kaipaamaan viiniltä syvyyttä, pehmeyttä ja intensiivisyyttä.
Syksy on sienten ystävien suosikkivuodenaika – ja Pinot Noir -fanien myös, ovathan rypäleestä tehdyt punaviinit loistavia sieniviinejä!
Elämä on juhlaa, ja nyt siitä nautitaan uudella tavalla. Casillero del Diablon uusi viinisarja Devil’s Carnaval on suunniteltu nuorekkaaseen makuun ja rentoon kippistelyyn, vastavedoksi perinteiselle viinimaailmalle.

Syksyn kiehtovin punaviiniuutuus sytyttää: Diablo Volcanic nyt Alkossa

Syksy on täyteläisten punaviinien aikaa, ja pimenevät illat saavat kaipaamaan viiniltä syvyyttä, pehmeyttä ja intensiivisyyttä.

Etsinnässä loistava sieniviini? Pinot Noir on sienisesongin ykkönen

Syksy on sienten ystävien suosikkivuodenaika – ja Pinot Noir -fanien myös, ovathan rypäleestä tehdyt punaviinit loistavia sieniviinejä!

Uutuus nyt Alkossa: Devil’s Carnaval muuttaa käsityksesi viinistä

Elämä on juhlaa, ja nyt siitä nautitaan uudella tavalla. Casillero del Diablon uusi viinisarja Devil’s Carnaval on suunniteltu nuorekkaaseen makuun ja rentoon kippistelyyn, vastavedoksi perinteiselle viinimaailmalle.

4 x paras roseeviini vappuun

Vappuna suomalaiset lähtevät ulos ja kevät voi alkaa. Piknikit ja brunssit ovat vappupäivän perinteitä ja monilla alkaa myös grilli- ja roseeviinikausi. Mikä on paras roseeviini vappuun? Kurkkaa vinkkimme.

Pääsiäisen parhaat punaviinit – “Tyylikäs huippuviini” on löytö

Punaviini kuuluu pääsiäiseen! Valitse oikea viini lampaalle, juustoille ja vaikka suklaan kanssa nautiskeluun – tässä neljä erinomaista punaviiniä pääsiäiseen.

5 x Viinilehti Löytö -viini

Viinit, jotka ovat saaneet Viinilehti LÖYTÖ -arvostelun, ovat hintaansa nähden erinomaisen laadukkaita. Katso 5 X Löytö -viini!

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.