Jaa sivu

4 x paras roseeviini vappuun

Julkaistu: 13.4.2024

Vappuna suomalaiset lähtevät ulos ja kevät voi alkaa. Piknikit ja brunssit ovat vappupäivän perinteitä ja monilla alkaa myös grilli- ja roseeviinikausi. Mikä on paras roseeviini vappuun? Kurkkaa vinkkimme.

paras roseeviini
Viña Maipo Rosé hanapakkaus on Viinilehden Löytö -palkittu viini. Se on puhdaspiirteinen ja maukas rosee, josta riittää myös hieman isommallekin porukalle.

 

Paras roseeviinisesonki alkaa vapusta

Toukokuun alkuun ja vappuun mennessä Alkojen hyllyt on taas täydennetty sesongin parhailla roseeviineillä, tuoreimmilla vuosikerroilla ja roseeviiniuutuuksilla. Vaikka kauniin vaaleanpunaista roseeviiniä sopii nauttia ympäri vuoden, laajin valikoima roseeviinejä on tarjolla roseeviinien sesonkiaikaan toukokuusta lokakuuhun.

Kuohuviinit ovat perinteisiä vappujuomia, mutta vappupiknikille sopii erinomaisesti myös raikkaat ja kauniin väriset roseeviinit. Roseeviini on mainio valinta vapun piknikviiniksi, kun tarjolla on sekalainen kattaus syötävää ja erilaisia makuja suolaisesta makeaan. Ja hyvin viilennettynä roseeviini on erinomainen seurustelujuoma myös ilman syötävää.

Katso artikkelin lopusta viinisuosituksemme ja valitse paras roseeviini vappuun!

 

5 syytä, miksi hanapakkausviini on paras roseeviini vappuun

  • Hanapakkaus tai pussiviini on helppo ja huoleton kantaa paikalle.
  • Se kestää, ei mene vahingossa rikki kaatuessa tai pudotessa.
  • Hanapakkauksesta riittää viiniä, jolla kilistellä yllättäenkin paikalle osuvien ystävien kanssa.
  • Roseeviini on parhaimmillaan hyvin viilennettynä. Hanapakkauksessa tai viinipussissa valmiiksi viilennetty viini pysyy pidempään kylmänä ja on myös valolta suojassa.
  • Hanapakkauksessa viini säilyy hyvin hapelta suojassa. Jos vappuviiniä jää, voi loput viedä takaisin kotiin ja jääkaappiin.

Jaa sivu

Uutuus icon
Bonterra Organic Rosé

Bonterra Organic Rosé

Marjaisa ja raikas

16,99 €

/

75 cl

/

Alko

Oranssinpunainen väri kätkee sisälleen herukkaa, vadelmaa, mansikkaa, kypsää mangoa ja kevyttä kukkaisuutta. Runsas maku on kuiva ja se mukailee hienosti tuoksun aromeja. Herukkainen hapokkuus kantaa viiniä hienosti maistuvaan jälkimakuun. Kaikki Bonterran -viinit ovat luomuja, Regenerative Organic Agriculture ja B Corp -sertifioituja.

Adobe Organic Rosé

18,99 €

/

150 cl

/

Alko

Emilianan Adobe Organic Rosé viinipussi ihastuttaa niin maullaan kuin ulkoasullaan! Viini on tyyliltään puolikuiva ja keskihapokas. Makumaailmasta erotettavissa metsämansikkaa, vadelmaa, herukkaa ja hentoa havuisuutta. Viini on myös vegaaniystävällinen, luomu ja kestävän kehityksen -sertifioitu. Emiliana on 90-luvun lopulta asti tuottanut kaikki viininsä luonnonmukaisesti ja on tänä päivänä Chilen suurin orgaanisten viinien

Viña Maipo Rosé

29,98 €

/

300 cl

/

Alko

Kypsän marjainen ja puhdaspiirteinen roseeviini, jossa punaherukkaa, vadelmaa ja mansikkaa. Kuivan maku, joka täydentyy kypsällä marjaisuudella ja hennolla yrttisyydellä. Loistava kumppani vähärasvaisen kalan, salaattien ja kasvisruokien seurana. Hyvin viilennettynä sopii myös seurustelujuomaksi! Viña Maipo roseesta valmistat maukkaan viinidrinkin brunssille! Viinilehti.fi on antanut Viña Maipo Rosé 2021 hanapakkaukselle “LÖYTÖ” -arvion, joka

Adobe Reserva Rosé

10,99 €

/

75 cl

/

Alko

Tämä suomalaisten kestosuosikki ei hirveästi esittelyjä kaipaa! Tämä on roseeviini, joka on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen – oletko jo tutustunut? Adobe Reserva Rosé on marjainen luomurosee, joka on täynnä raikasta vadelmaa, mansikkaa ja persikkaa. Puhdaspiirteinen ja kuiva roseeviini, johon pirteä hapokkuus tuo eloisuutta. Kokeile runsaiden salaattien, kevyiden pastojen ja vähärasvaisen

Millainen viini sopii grilliruoalle? Oli grillissä sitten punaista lihaa, kanaa, kalaa tai kasviksia, kaikenlaiselle ruoalle löytyy sopiva grilliviini. Tutustu grilliviini suosituksiimme.
Roseeviini kasvattaa suosiotaan Suomessa, joka näkyy Alkon valikoimassa mitä ihastuttavimpina uutuuksina.

Mitä tiedät roseeviinistä? Trendikäs roseeviini on mutkaton juoma, joka maistuu erityisesti kesällä, mutta yhä useammille myös talvella. Ota roseeviinifaktat haltuun ja nautit juomastasi vieläkin enemmän.     5 x roseeviini-fakta...

Syksyn kiehtovin punaviiniuutuus sytyttää: Diablo Volcanic nyt Alkossa

Syksy on täyteläisten punaviinien aikaa, ja pimenevät illat saavat kaipaamaan viiniltä syvyyttä, pehmeyttä ja intensiivisyyttä.

Etsinnässä loistava sieniviini? Pinot Noir on sienisesongin ykkönen

Syksy on sienten ystävien suosikkivuodenaika – ja Pinot Noir -fanien myös, ovathan rypäleestä tehdyt punaviinit loistavia sieniviinejä!

Uutuus nyt Alkossa: Devil’s Carnaval muuttaa käsityksesi viinistä

Elämä on juhlaa, ja nyt siitä nautitaan uudella tavalla. Casillero del Diablon uusi viinisarja Devil’s Carnaval on suunniteltu nuorekkaaseen makuun ja rentoon kippistelyyn, vastavedoksi perinteiselle viinimaailmalle.

4 x paras roseeviini vappuun

Vappuna suomalaiset lähtevät ulos ja kevät voi alkaa. Piknikit ja brunssit ovat vappupäivän perinteitä ja monilla alkaa myös grilli- ja roseeviinikausi. Mikä on paras roseeviini vappuun? Kurkkaa vinkkimme.

Pääsiäisen parhaat punaviinit – “Tyylikäs huippuviini” on löytö

Punaviini kuuluu pääsiäiseen! Valitse oikea viini lampaalle, juustoille ja vaikka suklaan kanssa nautiskeluun – tässä neljä erinomaista punaviiniä pääsiäiseen.

5 x Viinilehti Löytö -viini

Viinit, jotka ovat saaneet Viinilehti LÖYTÖ -arvostelun, ovat hintaansa nähden erinomaisen laadukkaita. Katso 5 X Löytö -viini!

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.