Millainen viini sopii grilliruoalle? Oli grillissä sitten punaista lihaa, kanaa, kalaa tai kasviksia, kaikenlaiselle ruoalle löytyy sopiva grilliviini. Tutustu grilliviini suosituksiimme.
Paras viini grillatulle naudalle
Grillatulle naudanlihalle sopii täyteläiset punaviinit. Mausteiden määrä ja lihan kypsyysaste, määrittää sopivan grilliviinin. Paras grilliviini medium- ja rare-pihville on Alkon luokittelun mukainen ”roteva ja voimakas -makutyypin” punaviini. Tämän makutyypin viinit ovat usein käyneet läpi tammikypsytyksen ja ne ovat täyteläisiä sekä tanniinisia – toisin sanoen pihviviinejä!
Jos grillissä paistuu astetta voimakkaammin maustettua nautaa, valitse sen pariksi Alkon ”mehevä ja hilloinen -makutyypin” punaviini, jossa on kevyttä mausteisuutta.
- Paras grilliviini medium-pihville: 1000 Stories Zinfandel, Adobe Cabernet Sauvignon Merlot
- Paras grilliviini mausteiselle grillatulle naudalle: Casillero del Diablo Shiraz
Paras grilliviini kanalle
Jos grillistä tirisee kanaa tai broileria, on paras grilliviini sen kanssa joko kuiva roseeviini tai vivahteikas valkoviini.
- Paras grilliviini kanalle: Casillero del Diablo Sauvignon Blanc Muscat Riesling -valkoviini tai Adobe Reserva Rosé -roseeviini.
Paras grilliviini possulle
Grillatun possun mausteisuus määrittää sopivan grilliviinin. Suosi vahvasti maustetun possun, kuten BBQ-marinoitujen ribsien, kanssa hieman täyteläisempiä ja mehevän hilloisia viinejä. Sen sijaan hieman kevyemmin maustetulle possun sisäfileelle ja leikkeleille sopivat hyvin kevyen marjaiset punaviinit.
- Paras viini maustetun possun kanssa: Casillero del Diablo Reserva Malbec-punaviini
- Paras viini kevyesti maustetulle possulle: Casillero del Diablo Pinot Noir-punaviini
Kalan rasvaisuus määrittelee grilliviinin
Rasvaiselle kaloille, kuten lohikalat, sopivat kuivat ja hapokkaat, hieman runsaammat valkoviinit. Valkoviiniä valittaessa huomioi happojen määrä, hapokkuus raikastaa muuten ehkä rasvaista kokonaisuutta. Vähärasvaiset, vaaleat kalat, kuten ahven, kuha ja siika, ovat yleensä maultaan hienostuneita, joten grilliviiniksi sopii kuiva ja keskitäyteläinen valkoviini.
- Paras viini rasvaiselle kalalle: Casillero del Diablo Chardonnay-valkoviini.
- Paras viini vähärasvaiselle, vaalealle kalalle: Casillero del Diablo Sauvignon Blanc -valkoviini
Paras viini grillikasviksille
Grillatuissa kasviksissa maistuu savu ja paahteisuus. Kasvisruokien pariksi sopii trendikäs ja monikäyttöinen roseeviini tai nuorekkaan marjaisat ja raikkaat punaviinit.
- Paras viini kasviksille: Adobe Reserva Rosé -roseeviini tai Casillero del Diablo Pinot Noir–punaviini.