Jaa sivu

Artikkelit

Julkaistu: 6.6.2023

Hyviä hanaviinejä löytyy eri hintaluokista. Tässä tärpit kesän parhaisiin chileläisiin hanaviineihin, joissa on hinta-laatu-suhde kohdillaan. Minkä valitset?

Julkaistu: 24.5.2023

Emiliana Organic Vineyards -viinituottajalle on myönnetty kansainvälinen Regenerative Organic (ROC) -sertifikaatti ensimmäisenä chileläisenä yrityksenä!

Julkaistu: 17.5.2023

Trendikäs roseeviini on mutkaton juoma, joka virkistää kesähelteillä ja näyttää hyvältä lasissa. Millaista roseeviiniä olisi syytä kaataa lasiin kesällä? Katso meidän 3 x paras roseeviini viikonloppuun!

Julkaistu: 17.5.2023

Vuosittain toukokuun lopussa vietettävä Chardonnay-päivä on hyvä syy juoda valkoviiniä ja tutustua ehkä maailman tunnetuimpaan valkoviinirypäleeseen. Mitä tiedät Chardonnay-rypäleestä entä Diablo Golden Chardonnay -viinistä? Lue 10 faktaa.

Julkaistu: 10.5.2023

Mistä sitä saa? Onko suosikkiviini kateissa? Näin toivot ja tilaat Alkoon omat suosikkiviinisi ja tuoreimmat viiniuutuudet, jos niitä ei vielä hyllystä löydy.

Julkaistu: 20.4.2023

Julkaistu: 17.4.2023

Taskussa 20 euroa ja edessä keväinen piknik. Ei hätää, herkulliset eväät onnistuvat pikkubudjetilla, eikä viiniäkään tarvitse unohtaa. Pakkaa koriin Vina Maipo -piknikviini ja kurkkaa edulliset ruokavinkit.

Julkaistu: 3.4.2023

Chilen tunnetuin viinitalo lanseerasi Suomen markkinoille syksyllä 2022 punaisen ja valkoisen viiniuutuuden. Diablo Dark Red - ja Diablo Golden Chardonnay -viinit tunnistaa mystisestä ja syntisestäkin pirun hahmosta. Tutustu viinien tarinaan ja antaudu viinin vietäväksi.

Julkaistu: 2.4.2023

1000 Stories Zinfandel on alkuperäinen viskitynnyrissä kypsytetty punaviini. Viinissä yhdistyvät kaksi Yhdysvalloille tunnusomaista asiaa, Zinfandel -rypäle ja Kentucky bourbon. Tutustu viinin kiehtovaan tarinaan!

Julkaistu: 6.2.2023

Ystävänpäivä antaa hyvän syyn hemmotella läheisiä ja itseään maistuvilla herkuilla. Diablo Dark Red -punaviini on oiva lahjaidea kumppanille tai ystävälle, joka pitää täyteläisestä ja herkullisesta punaviinistä.

Julkaistu: 1.2.2023

Suomalaisten suosikkiviinin Viña Maipo ulkoasut ovat uudistuneet! Viña Maipo -viinit ovat kuuluneet suomalaisten pieniin ja suuriin hetkiin jo 2000-luvun alusta eikä suosiolle näy loppua.

Julkaistu: 24.1.2023

Pataruoat ovat kylmien ilmojen sesonkiruokaa. Lihapata harvemmin houkuttaa kesähelteillä, mutta talvipakkasilla ajatus ja maku koukuttaa. Pataruokien valmistus ja viinin valinta lihapadalle ei ole vaikeaa. Kaikesta selviää muutamalla raaka-aineella ja yhdellä viinillä, kun käsissä on hyvä resepti ja aikaa hauduttaa. Näillä vinkeillä onnistut.

Jaa sivu

Luomun ja biodynaamisen viinin ero

ProWein keräsi viinimaailman yhteen

Etsinnässä loistava sieniviini? Pinot Noir on sienisesongin ykkönen

Syksy on sienten ystävien suosikkivuodenaika – ja Pinot Noir -fanien myös, ovathan rypäleestä tehdyt punaviinit loistavia sieniviinejä!

5 x punaviini syksyn hyggeilyyn

Viini piristää arkea ja lämmittää iltojen viilentyessä. Tässä viisi erilaista ideaa viinin parissa viihtymiseen – katso syksyn parhaat viinisuositukset!

Pääsiäisen parhaat punaviinit – “Tyylikäs huippuviini” on löytö

Punaviini kuuluu pääsiäiseen! Valitse oikea viini lampaalle, juustoille ja vaikka suklaan kanssa nautiskeluun – tässä neljä erinomaista punaviiniä pääsiäiseen.

Diablo – pirullisen houkuttelevat viinit

Pikkujoulukauden mystisimmät ja viettelevimmät viiniuutuudet tulevat Chilestä. Odotetut Diablo Dark Red -punaviini ja Diablo Golden Chardonnay -valkoviini ovat vihdoin saatavilla Alkosta.

Iän varmistus

Alkoholia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaalle. Väkevien alkoholijuomien ikäraja on 20 vuotta. Samat ikärajat koskevat alkoholin hallussapitoa: mietoa alkoholijuomaa saa pitää hallussaan 18 vuotta täyttänyt ja väkeviä juomia 20 vuotta täyttänyt henkilö. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, ja välityspalkkion ottaminen katsotaan törkeäksi rikokseksi.

Tämä sivusto sisältää tietoa viineistä, joiden ikäraja on 18 vuotta. Vahvistamalla ikäsi, pääset sivustolle.